Hagland-båt fikk motorstans - mannskap hoppet i sjøen

Hagland Captian i problemer under stormen ved Hustadvika i Møre og Romsdal.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Hagland Captian i problemer under stormen ved Hustadvika i Møre og Romsdal. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto:

Politiet i Møre og Romsdal melder at en fraktebåt med et mannskap på ni personer fikk motorstans på Hustadvika lørdag kveld. Dette er «Hagland Captain» fra Haugesund.

DEL

HUSTADVIKA: – Båten driver i sjøen. Mannskap på ni personer vil bli evakuert fra båten med helikopter som allerede er i området, skreiv politiet på Twitter klokka 19.09. Siden fikk skipet ankerfeste i særdeles dårlig vær.

HRS Sør-Norge meldte følgende på Twitter klokken 19.36.

– Lasteskipet «Hagland Captain» mistet rett før kl. 19 motorkraft og fikk slagside i området cruiseskipet er i. To redningshelikoptre er omdirigert for å bistå denne havaristen. Evakuering fra cruiseskip blir noe forsinket, men alle om bord der anses som trygge, meldte Hovedredningssentralen.

1.300 evakueres fra cruiseskip i uvær i Hustadvika

Ifølge NRK var Haglands skip i området med tømmerlast, og var på vei for å hjelpe cruiseskipet. Men fikk altså selv problemer.

Klokken 20.45 meldte NRK at kapteinen på «Hagland Captain» hadde gitt beskjed til HRS om at mannskapet ikke trengte å evakueres på det tidspunktet. Skipet lå da for anker.

En drøy halvtime senere kunne Per Fjeld hos HRS opplyse til NRK at de ni om bord likevel skulle evakueres.

Klokken 22 opplyste HRS til VG at flere av personene om bord på Hagland-skipet hadde hoppet i sjøen for å bli heist opp til helikopter. Dette gjøres etter anbefaling fra HRS, når det er så høye bølger. Ifølge VG ble først fire eller fem personer hentet opp på denne måten.

Klokken 23.42 ble det meldt at alle ni i mannskapet var reddet opp fra skipet og sjøen.

Østensjø Rederi er også representert i dramatikken i Hustadvika. «Vivax» og «Edda Fauna» er i området og bistår.
 


 


Artikkeltags