Gå til sidens hovedinnhold

Frp og H tilbake

Artikkelen er over 10 år gammel

Fremskrittspartiet får bare 11,7 prosent oppslutning på en fersk partimåling for Haugesund. Også Høyre går tilbake, mens Ap går sterkt fram.

HAUGESUND: Da haugesunderne gikk til valgurnene for fire år siden, stemte 13,8 % på Frp og det fikk betegnelsen «katastrofevalg» for partiet.

Del på Facebook

På dagens meningsmåling utført av Norfakta Markedsanalyse for Mediehuset Haugesunds Avis ligger partiet nede på 11,7 prosent og ville mistet en plass i bystyret.

Også Høyre går tilbake i forhold til en tilsvarende måling i juni i år. Nå får H 42,6 % mot 46,5 % for to måneder siden. Det er likevel mer enn Høyre oppnådde ved kommunevalget i 2007, og Høyre er fortsatt det klart største partiet i Haugesund.

Målingen gir Høyre 21 av de 49 plassene i bystyret.

Den store vinneren på dagens partimåling er Arbeiderpartiet som går fram til 27,6 %, 7,9 % mer enn i juni. For de andre partiene er det mindre bevegelser, bortsett fra for SV som kommer dårlig ut med en oppslutning på bare 2,3 %. Det er nesten en halvering i forhold til valget for fire år siden, og partiet risikerer å miste en av to plasser i bystyret.

KrF får 5,4 %, Pensjonistpartiet 3,3 %, Miljøpartiet De Grønne 1,1 % og Rødt 0,3 % oppslutning.

Venstre gjorde et meget godt valg i 2007 med mer enn ni prosent av stemmene.

På dagens barometer ender Venstre på 5,2 %, det gir tre mandater i bystyret mot fem i denne perioden.
H-debatt
Lest mer om målingen og kommentarer i dagens Haugesunds Avis.

FØLG HAUGESUNDS AVIS PÅ FACEBOOK: