Slipper bøkene fri – det er sommer

Artikkelen er over 2 år gammel

Bibliotekarene tar det litt roligere om sommeren og innskrenker åpningstidene på biblioteket. Som en erstatning sprer de bøker rundt i sommerlandskapet.

DEL

HAUGESUND: – Vi har lagt et depot i glasshytta  på Haraldshaugen camping og hos Carlos på Gamle Slaktehuset i Strandgata. I disse små «feriebibliotekene» finnes et utvalg voksenbøker og barnebøker, og folk kan bare forsyne seg uten å levere lånekort eller foreta noen annen form for registrering.

En kan ganske enkelt låne seg ei bok og legge den tilbake i depotet når en er ferdig med den, eller levere den tilbake på alle bibliotek i hele landet, forklarer biblioteksjef Marianne Hirzel ved Haugesund folkebibliotek.

– Så ta med deg ei bok, sett deg i Byhagen der det også er et bokdepot eller på en benk eller på en kafé og la humla suse. Ferietid er for mange lesetid og vi ønsker å gjøre lesestoffet mest mulig tilgjengelig for alle, sier biblioteksjefen.

 Og trenger du mer lesestoff har biblioteket fortsatt åpent 9–15 mandag, tirsdag, onsdag og fredag. Det er langdag på torsdag til 19 og lørdagsåpent fra 10–14.

Artikkeltags