Gå til sidens hovedinnhold

Fortsatt like løye

Artikkelen er over 3 år gammel

Tom Erik Anfinsen har fortsatt tro på humor i Haugesund.

HAUGESUND: Humorsesongen starter neste helg i Festiviteten med huset Løye fra London-konsept. I flere år har konserthussjef Tom Erik Anfinsen flydd inn komikere fra den britiske klubbscenen til Haugesund.

Lørdag er det første show med Paul Myrehaug fra Canada.

– Vi har fått et trofast publikum til humorkveldene våre. Vi ligger på et snitt med rundt 100 besøkende, og det gjør at det bærer seg. Det sier seg selv at det ikke blir det store overskuddet, men vi klarer det, og er stolte av at vi har laget et produkt som er vårt eget, sier Tom Erik Anfinsen. 

– Hvem er på programmet i høst?

– Myrehaug, Peter Firman og Curtis Walker. Vi har også en ny sak i år når vi kjører JULEløye fra London. Det blir to helger mot jul hvor bedrifter og publikum avslutter kvelden i teatercafe med britisk stand up. Det blir med Ben Norris og Carey Marx, forteller Anfinsen.

– Ser du de fleste live selv før du booker dem?

– Jeg prøver å få sett de fleste. Jeg har etter hvert fått meg et bra nettverk på de største stand up-klubbene i London.

– Hvordan har Løye fra London funnet sitt publikum?

– Det er blitt en snakkis i visse kretser og en sak en vet kommer og vil få med seg. Under festivalene i Haugesund i august er det mange som spør når det starter igjen, sier han.

– Hvorfor har ikke flere år med humorarbeid resultert i noen lokale talenter? -

– Vi hadde en norsk versjon i vår, med lokale mennesker, og komikere fra Stavanger. Gode tilbakemeldinger, men det å «stå opp» på scenen i egen by kan være en terskel. Men jeg vil svært gjerne ha lokale folk med, og hvis det er noen som ønsker å varme opp for en komiker fra London, så er det bare til å ta kontakt, sier Anfinsen.

– Blir det humorfestival igjen?

– Jeg håper det. Jeg jobber med to andre vestlandsbyer om akkurat det. Det er greit med samarbeid. Tanken er å slå sammen litt programmering, slik at vi kan dra nytte av felles kostnader, sier Tom Erik Anfinsen.

Norske Sturla Berg-Johansen kommer til Festiviteten søndag 10. september.

Kommentarer til denne saken