Seniorfest i Festiviteten

FRIVILLIGE:  Klara Bråtveit (til v.) delte ut pris fredag til frivillige. Her er tre av dem;  Berit Lillesund, Else Bjerkvik og Kari Vågen.

FRIVILLIGE: Klara Bråtveit (til v.) delte ut pris fredag til frivillige. Her er tre av dem; Berit Lillesund, Else Bjerkvik og Kari Vågen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Nå må de slutte å si at Havnaberg er kun for eldre folk, sier Klare Bråtveit som fredag overrakte Seniorrådets pris til de frivillige ved senteret.

DEL

HAUGESUND: Det skjedde under Festforestillingen i Festiviteten som er en del av Seniorfestivalen 2017.

En time før selve programmet var det servering av kaffe og kaker og samtale med andre eldre. Klara Bråtveit er leder for rådet for eldre og funksjonshemmede i Haugesund og satt ved bordet sammen med tre frivillige.

– Vi må revidere tanken på hva Havnaberg Seniorsener er. Det har med å bygge et sosialt nettverk som motvirker ensomheten. Dette er en god anledning til å treffe hverandre, sier Bråtveit til Haugesunds Avis.

Berit Lillesund, Else Bjerkevik og Kari Vågen er alle tre blant de mellom 50 og 100 som jobber som frivillige ved Havnaberg, og som nå får pris. Det begynte så smått i 1988. De frivillige har sørget for at Seniorfestivalen har blitt en realitet og arrangeres i år for 29. gang.

– Hvordan er det å jobbe som frivillig?

– Du kommer ut og treffer folk. Det er sosialt. Vi føler at vi gjør en jobb. Vi kjører ut mat til hjemmeboende et par dager i uken. Behovet for rekruttering av frivillige er stort, sier Lillesund, Bjerkevik og Vågen. Alle fire synes at Seniorfestivalen er et godt tiltak med et bredt program.

GODE HJELPERE: Unge fra Haugaland vid. skole hjelper eldre. May Helen Bjerkeland (til v.) , Amalie Gautesen Knutsen, Isabell Træet og lærer Hilde Anfinsen.

GODE HJELPERE: Unge fra Haugaland vid. skole hjelper eldre. May Helen Bjerkeland (til v.) , Amalie Gautesen Knutsen, Isabell Træet og lærer Hilde Anfinsen. Foto:

I inngangsdøren til Festiviteten står tre ungdommer kledd i gul T-skjorte med ordene «Livsglede for eldre». De går på VG 2 helsefag ved Haugaland videregående skole. Lærer Hilde Anfinsen veileder elevene og sørger for at alt går greit.

– Vi er en gruppe som henter pensjonister som bor hjemme. 14 pensjonister har gruppen hentet. Elevene hjelper de på bussen, og de tar imot de eldre som kommer på festforestillingen, forteller Anfinsen.

Amalie Gautesen Knutsen synes det er en grei oppgave å dele ut programmet. May Helen Bjerkeland har vært ute på andre siden av Festiviteten, men traff ingen eldre.

– Kan ikke dere kikke rundt hjørnet og se om noen trenger hjelp? spør Anfinsen elevene sine.

Rundt 30 elever var i sving fredag, og flere skal hjelpe til andre dager under Seniorfestivalen som varer hele neste uke. En annen oppgave er å hjelpe brukerne ved sykehjemmene i byen.

– Så lærer jeg elevene gamle sanger som de kan synge for de eldre. Ikke alle 16-åringer har hørt «Amanda fra Haugesund», forteller Anfinsen.

Taffelmusikk ved Dag Arne Saltnes på gitar, Geir Haarr på piano og Bjarne Dankel på bass hører også med.

Artikkeltags