HAUGESUND: Geir Tangen fra Haugesund er nominert til den prestisjetunge debutantprisen Nytt Blod, for krimdebuten «Maestro» fra 2016.

Prisen deles ut hvert år til fjorårets beste norske krimdebutant, og selve prisutdelingen foregår under Kongsberg Krimfestival fredag 27. oktober.

– Jeg ble veldig glad og synes det er kjempestas. Jeg er blant tre nominerte, og det er bare Riverton-prisen som henger høyere blant krimforfattere enn denne, forteller Geir Tangen til Haugesunds Avis.

Oppfølgeren «Hjerteknuser» kom tidligere i år.

Mekket i stua

Tangen jobber nå med den tredje boken – med karakterer, handling og miljøskildring fra Haugesund – med tittelen «Død manns tango». Boktitlene henter han fra låttitler fra rockebandet Kaizers Orchestra. 

Det er første gang i historien at en indieutgivelse (en selvpublisert bok) blir nominert til en av de store litteraturprisene i Norge. Boken er solgt til i alt 15 land, og de norske rettighetene til «Maestro» er kjøpt opp av Gyldendal Norsk Forlag.

– Med «Maestro» mekket vi alt hjemme i stua. Det er en kortreist roman, sier Tangen. Kona Agnes Matre er også forfatter.

– Hva kan en Nytt Blod-pris gjøre for bøkene dine?

– Det er mest en ære. En anerkjennelse om at jeg har en høy nok litterær kvalitet. Klart forlaget kan bruke det i markedsføringen, men for meg personlig er det mest kjekt at andre setter pris på det, sier Tangen.

Forfatteren reiser til Kongsberg i oktober og blir med under hele krimfestivalen.

– Jeg er ikke satt opp på noe program, men jeg skal få med meg det meste, sier Tangen.