Gledesrapperen

LidoLido på Byscenen.

LidoLido på Byscenen. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Konsert: "LidoLido" Med: Peder Losnegård, Jan Ove Kjøndal (keyboards), Ruben Dalen (trommer), Truls Hval (gitar), Endre Hareide (bass), Magnus Høiberg (DJ). Byscenen, Haugesund Publikum: ca. 500

DEL

ANMELDELSE: Den store dagen var kommet, LidoLido endelig på hjemmebane med en helaftens konsert. Det finnes mange eksempler på artister som låter best på cd, og faller gjennom med sine svake stemmer live. I denne kategorien finner vi ikke Peder Losnegård.     
 
I nærmere halvannen time holdt han det gående uten en eneste falsk tone. Og med imponerende presisjon i alle innsatser gjennom hele konserten. Med tekster skrevet av ham selv, skulle det kanskje bare mangle, men tysværbuen viste frem sine eminente musikalske evner.
 
LidoLido framstod som en god forteller, med kroppsspråk og mimikk som fikk tekstene ekstra godt fram, for eksempel på ”Comfortable”. Full av energi det ene øyeblikket, en sårbar unggutt tideler etterpå.
 
Når LidoLido trakk seg litt tilbake, gjorde han det ofte med kenguruaktige sprang rundt omkring på scenen. Mens de strålende musikerne han hadde med seg, fikk vist seg frem. Mest imponerte den fantastiske DJ-en Magnus Høiberg, som virkelig gav låtene det lille ekstra, med eksepsjonell timing, og med frenetisk plategnikking både her og der. Et sjakktrekk av LidoLido å plukke musikere fra øverste hylle når han skulle legge ut på turné. Godgutten fikk ekstra pluss i margen, for en forbilledlig grundig presentasjon av sine viktige støttespillere i bandet.
 
Høydepunkter var det nok av. Åpningslåten ”Back to school” hadde trøkk nok, i likhet med ”Chop It Up”. På sistnevnte sang inviterte Peder Losnegård trommis Ruben Dalen til en skikkelig ”drum battle”, hvor energien veltet ut i salen.
 
Ikke alle låtene passet like godt inn i helheten til konserten. Blant annet ”Hey Girl” framstod som fyllmasse, akkurat som på debutalbumet ”Pretty Girls & Grey Sweaters”. Noen ganger ble det litt mye pause mellom låtene, slik at man rakk å tenke seg bort. Småting som LidoLido kommer til å få på plass, med litt mer turnéerfaring og med enda flere hits å velge mellom.
 
For det eksploderte virkelig i ekstranummeret, hvor ”Fake ID” og ”Different” var malt sammen til en eneste lang nytelse. Sistnevnte låt med allsang på alle refrengene.
 
Peder Losnegård fremstår som en ekte kjernekar. Et motsvar til all ”bad guy”-rap, hvor banning, syting og selvforherligelse er blant de viktigste virkemidlene. Når LidoLido står på scenen, er livsgleden og feelgood-effekten maksimal. Morsomme introer og avslutninger var med på å gjøre låtene ekstra uforutsigbare, og gav publikum den sanne følelsen av å være med på noe stort. Det er umulig å gå misfornøyd fra en konsert med gledesrapperen LidoLido.
 
Anmeldt av Fredrik Heggelund Jackson.

Artikkeltags