Gå til sidens hovedinnhold

Spellemanns-Vamp

Artikkelen er over 7 år gammel

Vamp har fått hele fem Spellemannspriser. I 2006 fikk de ærestittelen «Årets Spellemann» etter samarbeidet med Kringkastingsorkestret.

HAUGESUND: Plateutgivelsene har gitt bandet ti gullplater, tre platinaplater og to trippel-platinaer.

Det solide norsk-språklige folkrockbandet har alltid levd med utskiftninger av musikere.

I 1995 gikk Erling Sande som var bandets trommeslager ut og ble i en periode erstattet av Cliffie Grinde. Etter at også han  forlot bandet, har ulike trommeslagere, blant dem Tore Jamne og Birger Mistereggen, vært inne.

Et visst forbruk vokalister

Bandet har også hatt en visst forbruk av vokalister. Jan Toft, som skapte mye av den inderligheten bandet ble kjent for med sin stemme og sitt  nærvær, forlot bandet i 1998.

Vidar Johnsen  var inne som vokalist fra 2002 til 2007. Og i perioder har Vamp samarbeidet Vamp med ulike vokalister. Bandets vokalist fram til i dag, Paul Hansen, kom inn i 2007.

Far og sønn

Øyvind Stavelands sønn Odin var offisielt med for første gang på «Siste stikk»i 2005.

Fra 2007 av har Odin Staveland vært med i bandet. Siste utgivelse «Liten fuggel» er preget av hans vokal og til dels hans tekster.

Tidligere har Kolbein Falkeid, Ingvar Hovland, Arnt Birkeland og en rekke norske diktere vært inne på tekstsiden hos Vamp. I dag er det Øyvind Staveland og sønnen Odin som gjennom sitt selskap Annekset har rettighetene til Vamp-navnet.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken