SENTRUM: Det håper i alle fall arrangørene av det store julemarkedet som åpner 2. desember. De ansvarlige har sørget for den beste arbeidskraften for å få nissene ferdige i tide.

– Vi har invitert barnehagene i byen til å lage nisser i alle mulige slags fasonger. Rødnisser, blånisser, nisser med lang nese, kort nese eller donisser. Fristen for å levere nissene i Festiviteten er 1. desember, men det er viktig at nissene har navn, forteller Tom Erik Anfinsen, som er ansvarlig for julemarkedets kultur og underholdning.

Stor respons

Anfinsen er begeistret for responsen fra barnehagene og regner med at barna vil komme med mange flotte nisser. Målet er å lage Norges største nisseby – inne i foajeen på Festiviteten.

– Og med godt utsyn mot rådhusplassen, forteller Randi Lofthus, ansvarlig for utstillinger og boder under julemarkedet. Nissemakerne står fritt med hensyn til å bestemme utseende og personlighet for nissen. Nissefamilier hører også med.

– I tillegg har vi fått Haugaland Modelljernbaneklubb til å lage et eget jernbanemiljø i Nissebyen. Det tror vi blir kult, sier Anfinsen.

Egen rådhusnisse

Tom Erik Anfinsen og Randi Lofthus avslører at det skal finnes en egen rådhusnisse som følger nøye med på det som skjer.

– Det er de som så vidt har sett nisselua hans, men de sier at han antakelig blir litt snurt hvis for mange Disney-figurer dukker opp i nissebyen vår, hvisker Anfinsen. Men rådhusnissen hoppet visstnok i taket i pur glede da han fikk vite at det skulle bli julemarked med en skikkelig nisseby.

– Hvem vet, kanskje han stikker innom nissebyen vår, sier Anfinsen.

– Det er lov å håpe, sier Randi Lofthus.

Også skolene er inne i bildet når det gjelder nissebyen.

– Noen jenter fra Haugaland videregående skole skal designe landsbyen. Det blir spennende å se, men vi vet at de skal lage et stjernespekket teppe over installasjonen, opplyser Randi Lofthus.

Dermed er det bare å glede seg til den store dagen da nissebyen åpner sine dører.