– Skal smake som en tropisk hage i kjeften

NY FEST: Bjørn Dybdahl har brygget festivaløl som akkompagnement til helgen.

NY FEST: Bjørn Dybdahl har brygget festivaløl som akkompagnement til helgen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Haugesund ølfestival disker opp med eget øl og Nøgne Ø som «headliner». På Stord er det også muligheter å smake mye lokalt brygg i helgen. Der får du noe å bite i, også.

DEL

HAUGESUND: Haugesund ølfestival arrangeres i dag og i morgen i Garasjebryggeriets lokaler på Høvleriet. Festivalen er tilpasset både kjennere og lekfolk, og blir den femte ølfestivalen i rekken.

I fjor samlet smaksfesten tusen mennesker i løpet av to dager.

– Det er gratis inngang. Publikum kjøper seg et brett bonger i døren, og så kan de går rundt og teste forskjellige ølsorter, forteller Bjørn Dybdahl.

Vinnere

Dybdahl er huseier, ølbrygger og mannen bak Haugesunds eget Garasjebryggeri.

– Vi stiller med et eget festivaløl. Det heter New English Ipa, og det har jeg brygget sammen med vinnerne av fjorårets hjemmebryggerikonkurranse. Vi fikk fire vinnere i to kategorier, og de lager øl sammen med meg. Vi hadde oss en skikkelig seanse i Garasjebryggeriet for tre uker siden, forteller Dybdahl.

Hvordan smaker New English Ipa?

– Det er en øl i tiden. En Ipa, et lyst øl og som er veldig lite bitter. Men den har mye aroma. Den skal smake som en tropisk hage i kjeften, sier Bjørn Dybdahl.

LES OGSÅ: Haugesunds første bryggeri – nå med tak og planer 

Det blir en ny konkurransen til helgen for den stadig økende skaren av hjemmebryggere. Premien er å lage øl sammen med Bjørn Dybdahl. Han har utdannet seg til ølbrygger i California i USA, og han lager flere forskjellige typer øl.

– Vårt eget New English Ipa blir det offisielle festivalølet 2017, sier bryggeren.

Forandret dato

Ølfestivalen har tidligere år foregått nede på Høvleriet. Lokalet er opptatt av Lørdagsjazz-konsert, så festivalen er flyttet opp en etasje til Garasjebryggeriet.

– Vi får de rette omgivelsene. Neste år vil vi ha tilgang til begge lokalene, sier Dybdahl.

Seks utstillere har meldt sin ankomst.

– Nøgne Ø er et populært bryggeri og de tror jeg ikke har vært hos oss før. Sju Fjell kommer, det er vi veldig fornøyd med, fordi vi liker å ha på plass de bryggeriene vi liker best selv, sier Dybdahl.

Herifrå på Stord

Også på Stord samles ølbryggere i helga. Under lokalmat-festivalen Herifrå samles en rekke lokale produsenter av mat og drikke på Nattrutekaien.

35 produsenter fra Sunnhordland har meldt sin ankomst. Bryggeriene samler seg på MS "Sunnhordland".

Artikkeltags