HAUGESUND: – Jeg gleder meg til å spille på Støperiet, sier Terje Winterstø.

 – Støperiet?

– Unnskyld, jeg mener Høvleriet. Støperiet er visst i Tønsberg. Uansett, jeg gleder meg til å spille i Haugesund igjen, ler han.

I går spilte Skambankt på Meieriet i Sogndal. Ikke rart at navnene går litt i surr for travle Winterstø.

Skambankt, som er aktuelle med sitt fjerde album «Søvnløs», har gjestet Haugesund flere ganger før. I kveld er de tilbake.

– Vi har hatt en fin kurve i Haugesund. Første gang var på Flytten. Da var det fem stykker som hørte på. Så løsnet det litt på Byscenen neste gang vi kom, og på Høvleriet sist gang hadde vi en veldig god opplevelse.


Låvedans


Som gitarist i Kaizers Orchestra og frontfigur i Skambankt har Winterstø spilt på utallige scener. Høvleriet har gjort inntrykk på ham og resten av gutta i Skambankt.

– Det er nesten som å spille på en låve, og vi liker alt som er annerledes. Vi gir jernet uansett hvor vi spiller. Med den musikken vi spiller er det vanskelig å la være. Publikum gir oss alltid energi, enten det er 20 eller 200 som hører på.

– Er publikum i Haugesund annerledes enn andre steder dere spiller?

– Nei. Enkelt og greit.


Travelt

Med ny plate og turne med Skambankt, og ny Kaizers-plate like om hjørnet, er det travle dager for Winterstø.

Men han klager ikke av den grunn.

– Denne gangen dro vi rett fra turne til studio og plateinnspilling. Låtene ble laget mens vi var på veien. Ti låter på ett og et halvt år er vel ikke ekstremt imponerende.

– Får du mange spørsmål om Kaizers Orchestra når du er på veien med Skambankt?

– Egentlig ikke. Skambankt står bra på egne ben, og det er ikke slik at de som liker Kaizers liker Skambankt og omvendt. Det de fleste lurer på er hvordan vi får tid til alt. Svaret er at så lenge man planlegger bra så går alt bra, sier Winterstø.