Vant HM i rock

Vicious Delirium

Vicious Delirium Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Norheim-bandet Vicious Delirium gikk til topps, da den 24. utgaven av Haugalandsmesterskapet i rock gikk av stabelen.

DEL

HAUGESUND:  I alt 13 band stod på scenen i Høvleriet fredag kveld. Kvaliteten var varierende. Som HM-arrangør Helge Toft beskriver det i en pause:

- Det går fra hysterisk dårlig til temmelig ok.

Men øverst på juryens liste da alle var ferdig med sin rock-utblåsning, var de fire unge mennene i Vicious Delirium.

- Den så vi aldri komme, forteller trommeslager Espen Olsen.

- Vi har alltid følt at vi er et kult band, men som ikke alle liker, legger bassisten Roger Hansen til.

HER KOMMER VIDEO AV SAMTLIGE BAND SOM VAR MED PÅ HØVLERIET I GÅR KVELD:


 

Juryfavoritt

Kim Lund satt i juryen sammen med Frode Sjo, Sandra Sørhus og Kirsten Jørgensen.

- Vi var skjønt enige, Vicious Delirium har mest uforløst potensial. Når de kommer seg i studio, hører vi kanskje mer til dem, forteller juryformann Lund.

Premien til haugalandsmesterne var tid i lydstudio i Etne, i tillegg til jobb som oppvarmingsband til en større artist i Haugesund. Ikke rart at stemningen var på topp etter kåringen og obligatorisk miniopptreden på slutten av konkurransen.

- Det er en glede uten like, slår vokalist Jone Piscopo fast.

– Det var intens skjelving og litt tårer da vi ble ropt opp, forteller gitarist Øystein Sandvik.


Den nåværende besetningen har bandet Vicious Delirium hatt siden februar i fjor. Musikkstilen er en blanding av det meste, men selv mener de befinner seg et sted mellom tungrock og støyrock.


- En salig blanding, slår Espen Olsen fast.

 


Hobbyfrisører

I år var Haugalandsmesterskapet flyttet fra Byscenen til Høvleriet. Kanskje var det grunnen til at det var litt færre publikum enn det pleier. Men backstage-forholdene langs Smedasundet skryter Helge Toft av.
- Det viktigste for de som er med og spiller, er happeningen det er å møte de andre bak scenen. Der fikser de hverandre på håret, og stemmer gitarene til hverandre, forteller Toft.


Etter nærmere tre timers bandpresentasjon var over, var det tre vinnere som stod igjen. På tredjeplass kom vokalisten Linn Kristin Mæland, og sølvet gikk til Hotshot. Alle disse fikk også muligheten til å spille inn låter i platestudio.

Flosshatt

Innimellom var det lagt inn pauser, der publikum ble bedt om å gå ned på kne, og klemme og si hyggelige ting til sidemannen. Ekte koserock-stemning.  Det helsprø bandet Pink Ponies and Rainbows befant seg kanskje på den andre enden av skalaen, der de kombinerte saksofon, flosshatt og brøling om utgått kylling. Nå ja, de koste seg sikkert på scenen, de også.

FØLG HAUGESUNDS AVIS PÅ FACEBOOK:


 

Artikkeltags