HAUGESUND: - Jeg bråvåknet en natt og tenkte på Bjørn Berge. Jeg fikk ham med meg en tur i Djupadalen, og jeg spurte om han kunne tenke seg å spille gitar i Vamp, sier Øyvind Staveland til Haugesunds Avis.

Og 46 år gamle Bjørn Berge takket ja til jobben.

- Jeg har et like sterkt forhold til Vamp som alle andre, og jeg måtte sette meg ned på en stein for å samle meg. Jeg synes det er utrolig stas, og det var aldri noen tvil om at jeg ønsker å spille i Vamp. Min gitarlyd og Øyvinds fele går fint sammen, sier Berge.

Etter at Torbjørn Økland og bassist Carl Øyvind Apeland sluttet i  Vamp på forsommeren, har Øyvind Staveland fundert på erstattere. I tillegg til gitarist Berge, blir Kjetil Dalland fra Tysnes ny bassist i Vamp.

Han bor i Tromsø og har spilt mye med Mari Boine. Besetningen i Vamp teller også Jan Ingvar Toft (sang og gitar), Odin Staveland (trommer, diverse instrumenter) og Øyvind Staveland.

- Vi har hatt en tre-dager lang pre-produksjon der vi sammen har spilt på en scene med lyd og lys. Det har vært fantastisk. Vamp er i siget nå, sier Øyvind Staveland.

Bjørn Berge har en 20 år lang solokarriere bak seg, og slipper snart et nytt album i eget navn.

Øyvind Staveland har bidratt på en av Berges tidligere plater, men ellers har de kun møttes under Spellemannpris-utdelinger, på flyplasser, i Haugesunds gater og i Djupadalen.

- For å spille i Vamp må du være flink og grei, og det hjelper med å være fra Haugesund og snakke samme dialekt, sier Staveland.

Bjørn Berge gleder seg og synes samarbeidet går strålende.

- Selv om jeg har vært soloartist i samme år, klarer jeg å tilpasse meg de jeg spiller med. Jeg har fått en del forespørsler opp gjennom årene fra andre, men jeg har alltid takket nei. Men når Vamp vil ha meg med, blir det annerledes, sier Berge.

Vokalist Jan Ingvar Toft reagerte også med overraskelse da Staveland ringte Toft for å høre om Bjørn Berge kunne være aktuell som ny gitarist i bandet.

- Et sexy og tøft valg. Vamp får tilført en ny type kreativitet med Bjørn Berge og Kjetil Dalland i bandet, sier Toft.

 

LES OGSÅ: Vamp splittes
LES OGSÅ: Jan Toft tilbake i Vamp
LES OGSÅ: - Kanskje den fremste musikeren