Fikk sitt gjennombrudd i «Popsalongen»

TAR VIKTIGE STEG: Jarle Langåker og Linn Sofie Hagen Olsen blir overøst med positive kommentarer etter å ha blitt presententert på NRK P3 den siste uken.?       Foto: Anne Marthe Widvey

TAR VIKTIGE STEG: Jarle Langåker og Linn Sofie Hagen Olsen blir overøst med positive kommentarer etter å ha blitt presententert på NRK P3 den siste uken.? Foto: Anne Marthe Widvey

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Gjengen i «Popsalongen» på P3 var helt overveldet over tilbakemeldingene fra lytterne etter at de hadde spilt «Ukas Urørt», haugesundsbandet «Kindred Fever» torsdag ettermiddag. Publikum simpelthen forlangte at låten «Tabula Rasa» snarest måtte a-listes på P3.

DEL

HAUGESUND: At det litt over ett år gamle bandet i tillegg har fått seg over 5.000 venner på Facebook, på så kort tid, legges også merke til.
Anders McAuley fra Bergen er medprogramleder i «Popsalongen». Han var overveldet over reaksjonene.

– Vanvittig bra respons. Folk liker det. Jeg er på radioen hver dag og har bare 700 venner på Facebook. Disse her gjør inntrykk på folk, sa McAuley.

– Det er så mye kjærlighet og ville ting i innboksen nå at det er fantastisk gøy å lese, sa programleder Aishath Afeef etter at debutalbumets tittellåt var spilt av for titusenvis av lyttere.

Inn på listene?

Hun lovet å videreformidle tilbakemeldingene fra publikum til de som er ansvarlige for musikken som bli listet i P3.

«Helt rått! Frysninger, inn på lista», «Skambra! Få dem listet», «Ble skikkelig varm i kroppen», «Disse gjør inntrykk», «Klare assosiasjoner til White Stipes, men dette låter som en uslepen diamant. Frisk bluesrock i en ellers så listepop-preget a-liste», var bare noen av de flotte tilbakemeldingene som ble lest opp på lufta.

Mari Garås Monsson er Urørt-sjef i NRK. Hun plukket de to 22-åringene fra Haugesund ut som «Ukens Urørt» i forrige uke og presenterte dem i sitt program onsdag kveld.

Da var imidlertid da hun gjestet «Popsalongen» torsdag ettermiddag for å presentere «Kindred Fever» at responsen på hennes avgjørelse kom.

– Jeg synes det er kjempestas og blir veldig stolt på bandets vegne. Dette viser at vi gjør noe riktig i Urørt når man finner noe man har troen på, sa Monsson, før alle mulige lykkeønskninger ble sendt til bandet over eteren.

– Helt skjelven

Låtskriver, gitarist og vokalist Jarle Langåker var rask med å kommentere på bandets Facebook-side. – Herlig respons fra P3-lytterene! Vi elsker dere, skrev han.

Da Haugalandet Nettopp Nå snakket med ham senere på dagen var han fortsatt skjelven etter den fantastiske mottagelsen.

– Dette var søren meg kult asså! Også i «Popsalongen» da. Dette hadde jeg overhode ingen forventninger til.

– Var dette gjennombruddet deres?

– Vi kan jo håpe det. Jeg hørte at lytterne forlangte at vi måtte listes på spillelistene til P3 snarest. Det hadde vært så sykt kult at jeg nesten ikke tør tenke på det, sier lærerstudenten fra Haugesund.

Han håper også at konsertarrangører rundt om i det ganske land har fått med seg sendingen.

– Vi trenger å komme oss ut – utover Haugalandets grenser. Det virker som vi er i ferd med å bygge oss opp et bra publikum i Stavanger og gleder oss til å spille på Folken 17. august, sier Langåker.

Nytt materiale

Da han fikk høre at bandet var plukket ut til Urørt ble han først litt skuffet.

– De hadde plukket ut låten «Tabula Rasa» og jeg trodde ærlig talt ikke den passet inn i P3-formatet. Når responsen allikevel ble som den ble er jeg bare storfornøyd, sier 22-åringen.

Etter at trommeslager Linn Sofie Hagen Olsen skadet seg på crossfit-trening måtte bandet avlyse viktige jobber på Hulen i Bergen og Musikkfest i Stavanger og Haugesund.

Nå er hun friskmeldt igjen og duoen er allerede i gang med innspilling av nytt album i Langåkers studio.

– I forhold til utgivelse vil vi nok avvente litt for å se om vi får noe drahjelp fra profesjonelle aktører etter de fantastiske tilbakemeldingene i «Popsalongen» og mulig listing på kanalen. Vi er uansett i gang med innspilling av den sjette nye låten nå.

Mye tyder på at det kan bli en eventyrlig sommer for duoen Langåker og Olsen.

Artikkeltags