BYLIV: Torsdag åpner årets julemarked på rådhusplassen i Haugesund. Det er femte året med salgsboder og stemning midt i byen, selv om det var på hengende håret det ville skje i år.

– Jeg kjente jeg fikk klump i magen da jeg leste at det kanskje ikke ble noe julemarked i år. Men nå gleder jeg meg, sier Anne Thorsen.

Hun rigger til med salg av hjemmebkast sammen med venninnen Kathrine Øpstebø.

De har laget lefser siden oktober.

– Vi er tradisjonelle damer som liker hjemmelaget mat. Vi setter av noen timer to-tre dager i uken til å bake, sier Øpstebø.

Pynt fra Kopervik

Tirsdag formiddag var julegranen på plass på rådhusplassen. Elever i 2. og 3. klasse på linjen trykk og foto ved Kopervik videregående skole har tatt oppdraget med å lage juletrepynten.

– Frie tøyler. Elevene har tatt bilder av ulike menneskeøyne, og tema er «se og bli sett», forteller lærer Sigrun Gilje Hindal.

Fargen på pynten er rosa i år.

– Rosa for å matche rådhuset, sier Gilje Hindal.

Noen av elevene var også med å lage pynt til fjorårets julemarked.

I år fikk klassene oppdraget senere enn før.

– Ja, og derfor vi har brukt litt mindre tid på det. Men det kommer til å bli skikkelig fint, altså, sier Karianne Bårdsen (18).

Stemning

Julemarkedet-arrangørene gikk i høst ut med advarsel om at det var for få utstillere til å kunne stable julemarkedet på beina.
Men så kom det et rush og alt ordnet seg.

– Takk og pris for det, sier Anne Thorsen i «Anne og Kathrines bakst».

Venninnene får en travel juletid.

– Vi er blitt vante med å handle inn julegavene i løpet av en dag, sier duoen.

Julemarkedet har åpent tre helger – med start torsdag.