HAUGESUND: Dagen etter at Torbjørn Økland, Calle Apeland og Paul Hansen bekrefter at de slutter i Vamp, kommer Øyvind Staveland med nyheten om at den opprinnelige vokalisten i bandet, Jan Toft, er tilbake i bandet. Han skal være med når de neste år går  i studio og skal ut på turnè igjen.

Hør intervjuet på Radio 102 med Øyvind Staveland her. Han forklarer også årsaken til bruddet.

Øyvind Staveland forteller til Radio 102 at Vamp har hatt en «ryddig prosess» de siste månedene, som til slutt endte med at Torbjørn Økland, Calle Apeland og Paul Hansen slutter i bandet.

- Grunnen til at dette skjer er at vi har vært uenige på de siste platene. Noen vil gå en annen retning, mens andre ønsker å beholde Vamp-utrykket og videreutvikle det. Det har gjort det vanskelig å bli enig om å fortsette sammen, sier Staveland til Radio 102.

Han avviser at Toft har noe med splittelsen å gjøre.

- Nei, han var ønsket av alle, sier Staveland.

- Ingen ende for Vamp

Universal Music Norge sendte i ettermiddag ut en pressemelding med tittelen "- Ingen ende for Vamp". Der bekrefter de at Vamp har gjennomgått en omorganisering i løpet av vinteren.

- Det har vært uenighet om den musikalske retningen i bandet og Torbjørn Økland, Calle Apeland og Paul Hansen er ikke med i fortsettelsen. Vamp går i studio igjen i løpet av 2015 og det planlegges flere turneer samme år. Øyvind Staveland,  Jan Ingvar Toft , Odin Staveland og resten av besetningen fra fjorårets turneer gleder seg til fortsettelsen, står det i pressemeldingen.

- Glade for at Øyvind fortsetter

- Vi tar til etteretning at det blir forandringer i Vamps besetning. Calle og Torbjørn har vært med på en av Norges største bandsuksesser gjennom over 20 år og har vært viktige og flotte musikere for bandet. På vegne av Universal er vi glade for at Øyvind velger å fortsette eventyret, og ser frem til ny spennende Vamp-musikk live og på alle spennende distribusjonskanaler I 2015, skriver Petter Singsaas i Universal Music.

Selskapet opplyser at ut over dette har bandet ingen ytterligere kommentar på nåværende tidspunkt, avslutter pressemeldingen. På Vamps Facebook-side ligger imidlertid følgende melding ute:

Kjære Vamp-venner

Nyheten om forandringer i Vamp kom ut i media litt før det var planlagt, og på en noe ubehagelig og forvirrende måte sett fra vår side.

Det er nå over 23 år siden de første tonene ble til Vamp sanger, og i løpet av alle disse årene har bandet vært i stadig forandring. Det er vi også i disse dager.

Vamp planlegger nå ny plateinnspilling og turneer i 2015 med en spennende besetning bestående av musikere, låtskrivere og frontfigurer som dere kjenner fra før.

Torbjørn Økland, Calle Apeland og Paul Hansen er imidlertid ikke med i fortsettelsen. Alle tre har vært viktige og flotte musikere i Vamp, to av dem helt fra starten.

Vi vil gjerne benytte anledningen til å takke dem for mange gode år og opplevelser og ønske dem lykke til videre.

Øyvind Staveland, Jan Ingvar Toft, Odin Staveland og resten av bandet, samt vårt faste og strålende flotte crew, gleder seg til fortsettelsen.

Plutselig tilbake!
Beste hilsen
Vamp

 

LES OGSÅ: