HAUGESUND: – Jeg ville bryte med den vanlige syklusen rundt det å gi ut plate, sier Sondre Lerche til Haugesunds Avis.

Del på Facebook

Bergenseren med base i New York og aktuell med den selvtitulerte platen «Sondre Lerche», gjennomførte en mini-konsert i platebutikken Shabby sine lokaler i Haugesund sentrum mandag formiddag.

En av tilsammen 13 platebutikk-opptredener.

– Jeg gjorde en konsert i en butikk i USA i fjor. Vi filmet den, og stemningen ble så fin at jeg fikk lyst til å gjøre noe tilsvarende i Norge, sier Lerche.

Han signerte autografer og poserte med fansen etter endt jobb.

Kunde

Lerche har vært på Shabby Records tidligere.

– Jeg husket ikke hvilken platesjappe jeg var i, men jeg kjente meg igjen med en gang jeg kom inn dørene her. Shabby har full pakke utenom CD-er og vinylutgaver. En platebutikk som tilbyr hele fanopplevelsen, mener Lerche.

I Shabby sine lokaler ble det trangt om plassen mellom reolene.

Flere ungdommer hadde fått fri fra skolen for å få med seg konserten.

– Vi sluttet på skolen tidlig i dag, men vi fikk alikevel gå litt før for å rekke det, forteller Synne Andrea Tolås (16).

– Deilig musikk

Sammen med to venninner fra kunstlinjen ved Haugaland videregående skole sikret Synne Andrea Tolås seg plass nesten helt opp i ansiktet på Sondre Lerche.

– Kjempefin musikk. Deilig og rolig å høre på, mener jentegjengen.

I disse dager der nedlasting av musikk har tatt over hovedmarkedet av salg av musikk, representerer platebutikker nesten en annen tid.

Vokse opp

Selv vokste Sondre Lerche opp i platebutikken Mister Music på Lagunen kjøpesenter i Bergen.

– Men da jeg ble litt eldre og flyttet inn til byen, gikk jeg mye på Platon og på Appollon. Sistnevnte eksisterer fortsatt, og er en nisjebutikk for musikkinteresserte. Slik som Shabby er i Haugesund, sier Lerche.

Sondre Lerche er en av fire mentorer i TV 2 sin storsatsning «The Voice», som har premiere i 27. januar.