HAUGESUND: Koret kommer akkurat fra et oppdrag for Haugesund Sparebank, korets hovedsponsor.

– Banken bidrar med et fast beløp i året, og da opptrer vi til gjengjeld. Vi tar også oppdrag for næringslivet og private arrangementer, sier Ive Buch Romme.

Etter at hun startet Kammerkoret Bocca i 2010, har koret blitt det dirigenten og musikkpedagogen ved Skeisvang videregående skole så for seg: Et amatørkor på høyt nivå.

Som liker å strekke seg, ta imot nye utfordringer og konkurrere.

Tidligere i år vant koret klassen folke-musikk i Venezia in Musica.

Julekonsert i Udland kirke

Denne onsdagen handler først og fremst om øving fram til julekonserten torsdag 11. desember i Udland kirke.

De pyntete korsangerne øver inn verket «A Ceremony of Carols» av den britiske komponisten Benjamin Britten (1913-1976).

– Verket består av 13 korte satser. Tekstene er på gammelengelsk fra før Shakespeare sin tid. De handler om julebudskapet, hvordan et lite barn har kraft til å komme med det kristne budskapet, forteller hun.

– Verket ble til under spesielle omstendigheter?

– I mai 1939 reiste Britten over til USA. Andre verdenskrig brøt ut, og Britten ble værende der til 1942. Da dro han hjemover på en fem uker lang båtreise over Nord- Atlanteren i et farvann med tyske ubåter. Om bord på båten skrev han verket.

Med harpeklang

Ive Buch Romme og koret har fått med seg frilansharpist Sunniva Rødland Wettre fra Oslo.

– Selve harpen har vi lånt av Stavanger Symfoniorkester. Den kommer hit med spesialtransport, forteller dirigenten.

Korsangerne har fått pause. Snart skal det øves på resten av repertoaret, blant annet julesangen «Jeg er så glad hver julekveld».

Buch Romme har laget et nytt arrangement på «Deilig er jorden». «I denne søte juletid» har en salmetone fra Sauda. I tillegg blir det egen avdeling med harpisten.

– Dette blir eneste anledning til å høre Bocca i Haugesund før jul. 6. desember skal vi til Bergen og synge i Sankt Jacob kirke. Vi er invitert av et flott kvinnekor, Volve Vokal.

Planer

Ive Buch Romme og de 19–20 korsangerne fra 16 til 40 år har lagt planer framover.

I april blir det østlandstur der de møter dirigent for Oslo Filharmoniske Kor, Øystein Fevang. Høsten 2015 planlegger koret å delta i NM i korsang i Trondheim.

– Vi ønsker oss flere menn, noen basser og tenorer.