Tar farvel med skolen sin

TALKSHOW:Fra v.
Maria Aalo Flood, Bodil Marie Andersen, Malin Røyset Johannesen og Lars Erik Forland er talkshow-gjester.

TALKSHOW:Fra v. Maria Aalo Flood, Bodil Marie Andersen, Malin Røyset Johannesen og Lars Erik Forland er talkshow-gjester. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

En stjålet hest spiller hovedrollen når sjuendeklassingene på Solvang skole tar farvel med barneskolen sin med en sirkusforestilling.

DEL

HAUGESUND: Fagene kunst og håndverk og musikk tas i bruk, pluss store mengder med fantasi og pågangsmot, når 7.klassingenes tradisjonelle forestilling sys sammen.

Torsdag kveld var det premiere. Fredag og mandag spilles forestillingen for egne elever og elever fra de andre byskolene, pluss inviterte gjester.

– Nei, nei, nei. Nå er det visst noe alvorlig gale her, ropes det  lettere oppgitt fra teknikken når bandet bestående av Liv Nestaas, Emely Velde Steinsrud, Erlend Liabø Karlsen, Olav Mjelde Hagland, Tora Lofthus og Anders Hegerland spiller opp.

Ingen panikk i kulissene av den grunn. For det er jo bare onsdag og én hel dag til premieren.

Laila Helland Folgerø og Anne Marit Stange, som er lærerne som har en slags regi på det hele, tar i alle fall de tekniske problemene med stoisk ro. Det er jo 14. gang en slik type forestilling settes opp på denne skolen.

Klassesamhold

Vi spiller fem fulle hus med 55 elever fra to klasser. Slike opplegg gjør mye godt for klassesamholdet og elevenes trygghet på hverandre, forteller lærerne mens scenen blir til en kino.

TRYLLEAUDITION:
Maria Aalo Flood og Trygve Haga Nesse i tryllenummer.

TRYLLEAUDITION: Maria Aalo Flood og Trygve Haga Nesse i tryllenummer. Foto:

Videoer er tatt i bruk for å fortelle historien som byr på et hestemysterium, Johnny English fra Haugesund, talkshow, dans, audition og en sirkusdirektør med sceneskrekk. Blant annet.

Effektfullt blir det også når dansen «Closer» dukker opp. Vi røper ikke mer, men tipper at medelever får seg en latter og at foreldre og lærere blir forbauset over å se ungdommene i nye roller, med hemmelige talenter som kommer til syne.

Også kulissene har selvsagt elevene  laget selv, og det er de som er scenearbeidere og sikrer alt det som må til for at Solvang skal få sin egen uforglemmelige sirkusforestilling – i alle fall for dem som har laget den som en slags avslutning på sine barneskoleår.

Artikkeltags