– Et stort savn for Røvær

Helga Rasmussen ble tirsdag gravlagt fra bedehuset på Røvær.

Helga Rasmussen ble tirsdag gravlagt fra bedehuset på Røvær. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Utviklingslederen på Røvær og Haugesunds tidligere ordfører setter ord på hva Helga Rasmussen har betydd for øysamfunnet.

DEL

HAUGESUND: Hele Røvær er i sorg etter at Helga Rasmussen døde brått forrige lørdag. Tirsdag ble ildsjelen og Røværs ansikt utad gravlagt. Svært mange hadde møtt opp for å ta et siste farvel.

LES OGSÅ: Døde brått lørdag

– Helga har betydd enormt mye for Røvær. Hun var idérik og fikk gjennomført mange av sine ideer. Hun har stått på i en årrekke for Røværs utvikling, forteller leder Gunn L. Gautesen i Røvær Utviklingsnemnd.

Viste tidlig engasjement

Rasmussen viste tidlig at hun var en stor ressurs før Røvær.

– Hun og andre ungdommer var sentrale i etableringen av Røvær Sjøhus, med komlekafeen i 1988. Helga var også sentral i idé, åpning og drift av Røvær Kulturhotell. Hun viste en enorm kreativitet og har lagt mye til rette for næringsliv og turisme på Røvær. Et stort tap og et stort savn.

I 2010 ble Røvær Kulturhotell tildelt fylkeskommunens reiselivspris. Med denne begrunnelsen:

«Årets vinner har tilført reiselivet i Rogaland et unikt og ekte produkt. Gjennom flere års hardt arbeid og ukuelig stå-på-vilje, har initiativtakerne på den lille øya vist at det er mulig å realisere drømmer.»

Mangeårig ordfører i Haugesund kommune, Petter Steen jr., har opplevd mye av Rasmussens engasjement.

– Dødsfallet kom som et sjokk. Fryktelig trist, sier Steen, som beskriver Rasmussen som en idérik, kreativ og engasjert kvinne.

Minnes hotellåpningen

– Jeg hadde mye med Helga å gjøre. Spesielt i forbindelse med stedsutviklingsprosjektet og etableringen av hotellet. Hun var givende å samarbeide med. Alltid positiv og optimistisk, beskriver Steen.

Den tidligere ordføreren innrømmer at han var litt skeptisk da ideen om hotell ble lansert.

– Ja, jeg tenkte vel for meg selv at de kanskje hadde tatt litt vel av der ute på Røvær. Men heldigvis så viste det seg at det gikk bra. Åpningen av hotellet var jeg til stede på, og er nok det beste minnet jeg har fra tiden med Helga.

Artikkeltags