Gå til sidens hovedinnhold

Men er det kunst, 'a?

Artikkelen er over 11 år gammel

Duoen Rich Binning og Christopher J. Cannon møttes på universitetet i New York. I kveld står de på Byscenen som The Puppetry of the Penis.

HAUGESUND: – Driver dere med kunst eller underholdning?

– Det er for det meste humor. Hvis vi får publikum til å glemme sine egne hverdagsproblemer i en times tid, så har vi gjort jobben vår, sier Christopher J. Cannon (23).

HØR OGSÅ: PENISTRIKSERNE

Humoracten The Puppetry of the Penis har 40 penistricks på repertoaret i kveld. Amerikanerne Cannon og partner Rich Binning (24) utgjør i dag varemerket The Puppetry of the Penis – en verdens- sensasjon på humor og teaterfestivaler som Edinburgh Fringe og Just For Laughs.

– Det startet med to australiere i 1998. De gjorde en viss undergrunnssuksess før de tok London med storm. I noen år var det flere Puppetry-ensemble som turnerte, men i dag er det kun oss to, sier Rich Binning.


Tabu

De er nakne på scenen. De har storskjermer med i produksjonen. Herrene er ikke sky.
I et to siders oppslag i VG for noen uker siden var de fotografert nakne sammen med popstjerne og fan Christina Aguilera. The Puppetry of the Penis tiltrekker seg kjendiser og skuespillere når de spiller i USA. The Puppetry of the Penis er veldig annerledes fra det meste.

– Det tok en stund å bli vant til å se bilder av meg selv naken. Det er noe annet når folk betaler for å se oss i en klubb eller i teatret, men nå er jeg blitt vant til det og «I don’t care anymore», sier Cannon.

– Hvilket publikum tiltrekker dere?

– I New York og Los Angeles er det mange homofile som kommer for å se oss. Og såkalte «cougars»; sexy, eldre kvinner, sier Cannon.

– I USA har vi ikke lov til å si ordet «penis» på TV. Her i Europa er alt mindre tabubelagt og vi får flere streite menn på showene våre. Men det vil alltid være flest jenter og damer, supplerer Binning.

I kveld vil duoen teste ut noen nye tricks i tillegg til «klassikerne». Men hvordan begynte det?

Øver
 

– Moren min ønsket å se The Puppetry of the Penis da det kom til hjembyen min. Jeg ble med og testet ut tricksene fra scenen, forteller Christopher J. Cannon. På en universitetsfest møtte han Rich Binning. Og i kveld er de i Haugesund etter at showene i april ble avlyst på grunn av askeskyen.

– Jeg tror publikum vil bli overrasket over hvor avslappet de vil føle seg over å se to nakne menn på scenen. Vi garanterer superb underholdning, sier peniskameratene.

Kommentarer til denne saken