Gå til sidens hovedinnhold

Har fem båter klar

Artikkelen er over 8 år gammel

Det har ikke vært med glede at Jan Bjørn Fiskå de siste årene har sendt ut advarsel om at kapproingen på 17. mai er i ferd med å dø ut. Flere og yngre krefter trengs for å få satt båtene i stand.

HAUGESUND: – Vi har gjort mye arbeid med livbåtene og med eiendommen vi disponerer på Vibrandsøy, men vi ser at det begynner å bli mer og mer vanskelig å få personer til å stille på dugnader på sin fritid. Mange av de som arbeider frivillig i Stiftelsen indre kai har gjort dette i over 25 år for å opprettholde byens eldste 17. mai-tradisjon, sier Fiskå, som fortsatt er leder i Stiftelsen.

Klar for trening

I år har dugnadsgjengen maktet å sette i stand fem av de gamle livbåtene til konkurransen.

– De gamle livbåtene som vi eier og som nå er mellom 50 og 70 år, blir mer og mer vanskelig å få satt i stand. Det er mye som må gjøres med flere og i år klarer vi kun å få klar fem livbåter. Disse ble satt på sjøen for «truttning» i forrige uke og skal nå være klar til trening frem mot 17. mai, sier Fiskå.

Nytt styre

Han forteller at Stiftelsen Indre kai har hatt ett aktivt år og avholdt årsmøte på Skipperstuen hvor det ble gjort følgende valg: Nestleder er Geir Inge Holmstrøm, styremedlem er Synnøve Toft Olsen og kasserer er Tor-Ørjan Aksdal.

Leder Jan Bjørn Fiskå og sekretær Elisabeth Møksvold er ikke på valg før i 2014.

Kommentarer til denne saken