Skal bygge for 122 millioner

OPPSTART: Prosjektleder Olav Heimdal (t.v.) i Haugesund kommune og distriktssjef Odd-Egil Djøseland i Kruse Smith samarbeider om det nye kloakkrenseanlegget. Det skal bygges i og foran denne åskarmen.

OPPSTART: Prosjektleder Olav Heimdal (t.v.) i Haugesund kommune og distriktssjef Odd-Egil Djøseland i Kruse Smith samarbeider om det nye kloakkrenseanlegget. Det skal bygges i og foran denne åskarmen. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Kruse Smith har fått oppdraget med å bygge nytt kloakkrenseanlegg på Årabrot. Kontrakten er verd 122 millioner kroner.

DEL

HAUGESUND: – Et viktig oppdrag for oss, sier distriktssjef Odd-Egil Djøseland ved Haugesunds-kontoret til Kruse Smith Entreprenør AS.

Del på Facebook

Renseanlegget skal bygges delvis inne i fjellet. Sprenging av en 130 meter lang og 20 meter bred fjellhall er en viktig del av prosjektet. Utendørs skal det bygges administrasjonsbygg og slambehandlingsanlegg.

Ifølge Djøseland vil jobben bidra til å sikre sysselsetting for firmaets fagarbeidere i to år. På det meste vil 40–50 personer jobbe med kloakkrenseanlegget.

Hovedentreprisen på renseanlegget ble før sommeren lyst ut av som et anbud med forhandlinger. Kruse Smith og Veidekke leverte tilbud.

Gjennom forhandlinger ble kontraktssummen 122 millioner kroner eks. moms.

Solid ordrereserve

Ifølge Djøseland er kontrakten den nest største entreprenørfirmaet har inngått på Haugalandet. Etter Berg-senteret på Raglamyr.

Kruse Smith har spilt på anleggskompetansen firmaet har i Stavanger i forbindelse med kontrakten.

Arbeidet med renseanlegget på Årabrot vil starte i løpet av måneden. Byggetiden er to år.

Oppdraget er delt inn i ni entrepriser, og bare hovedjobben er foreløpig tildelt. De øvrige åtte mindre anbudene vil bli lyst ut fortløpende.

Totalkostnaden på renseanlegget er kalkulert til 190 millioner kroner eks. moms.

Samarbeid med Karmøy

Parallelt bygger kommunen Rossabøtunnelen fra bygrensa i sør til Storesundgata. Der skal den kobles på eksisterende tunnelsystem, som frakter kloakken nord til Årabrot.

Både det nye renseanlegget og Rossabøtunnelen bygges i samarbeid med Karmøy kommune. Når prosjektet står ferdig, vil det bli slutt på kloakkutslipp til Karmsundet fra fastlandssiden.

Investeringene samlet blir på drøyt en kvart milliard kroner. Haugesund dekker 80 prosent av utgiftene til renseanlegget, Karmøy resten. Byggingen av Rossabøtunnelen skjer på 50–50-basis.

Og regningen? Den betaler du og jeg i form av økt kloakkavgift.

Artikkeltags