Gå til sidens hovedinnhold

Rikke Westerlund Lie

Artikkelen er over 10 år gammel

Rikke Westerlund er mottaker av Haugesund kommunes Kulturstipend for 2011 som deles ut i juni. Her er kultursjef Gunnar Johan Løvviks beskrivelse av kulturstipend-mottakeren.

HAUGESUND: Rikke Westerlund Lie er utdannet ved skolen for samtidsdans i Oslo etter at hun gjennomførte danselinjen ved Skeivang videregående skole.

Rikke Westerlund Lie har deltatt i en rekke oppsetninger som skuespiller, danser og koreograf i Haugesund og i Oslo – bl.a. i Haugesund teaters oppsetning Romeo og Julie. Hun spilte Erika i den norske spillefilmen Jernanger med bla. Bjørn Sundquist som motspiller. Allerede i byjubileumsåret hadde hun en meget fin tolkning i skuespillet ”En ny dag ved sundet” som ble satt opp i Dokken.

Rikke har de siste årene tilført kulturbyen en rekke spennende initiativ og er av de mange unge kunstnerne som er med på å løfte kultur- og kunstnerlivet i byen - særlig etableringen av den profesjonelle dansegruppen Kompani Haugesund og Norsk festival for dans og film som en del av filmfestivalen.

Danseforestillingen som ble framført om bord på Johanne Karine under filmfestivalen i fjor en sen kveldstime, ble en stor opplevelse.

Kommentarer til denne saken