Gå til sidens hovedinnhold

– Kom og syng med oss!

Artikkelen er over 8 år gammel

Endelig er albumet klart. Gunnartoft sin «Tid» har latt vente på seg. Det grundige arbeidet med albumet ser ut til å betale seg. De første anmeldelsene er strålende. Magnus Berning

HAUGESUND: – Veldig hyggelig med så bra tilbakemeldinger, sier hovedpersonen selv.

Solide 5’ere i Firdaposten og Tysvær Bygdeblad. Ingen av dem fordi Gunnar er bror av langt mer kjente Helge og Jan Ingvar, men på grunn av at han har skrevet, og sammen med bandet, spilt inn ni låter som beveger anmelderne. Bare hør på dette;

«Flotte plater får eg aldri nok av, Haugesund gir oss to denne månaden. Denne og nyutgjevinga av «The Colors Turned Red». No skal ikkje eg påstå at Gunnar Toft kjem til å motta ein Spelemannspris, men det er ei fin debutplate han leverer», skriver anmelderen i Firdaposten. «TID har låtar som er klare seksarar», skriver Bygdebladets anmelder.

Toft håper fine anmeldelser kan hjelpe til med å friste folk til å komme på konsert. Det hele starter i Festiviteten på fredag. Jobber i Oslo, Sandnes og Vikedal Roots er bekreftet. Bandet venter også på å få bekreftet datoer i Stavanger og Bergen.

Albumkunst

– Jeg har jobbet hardt opp mot anmelderne. Utsending av CD, mail og oppfølging på telefon. De fleste anmelderne i landet har mottatt musikken vår. Nå er det bare å vente på mottagelsen, sier Toft.

Fredag er det fram med overhead igjen, for han gjør alltid det, inviterer publikum til å synge med.

De ni låtene på albumet pluss CD-omslaget har fått et bredere kunstnerisk uttrykk gjennom Johan Ask Vikses tegninger.

– Vi er veldig fornøyde med arbeidet Vikse har gjort. Jeg har en liten drøm om å kunne sikre meg bildet som illustrerer låten «Noen», men innser vel at kassa er litt for sluken til å nå opp blant de store byderne, sier Toft til Nettopp Nå.

Albumet «Tid» blir i første omgang kun gitt ut på Compact Disc, men med god respons og bra oppmøte på konsertene, kan det også bli aktuelt med utgivelse på Long Play-plate.

Kanskje LP

– Det hadde vært fantastisk morsomt å få det til. LP kan vi gi ut dersom vi får en bra respons på CD-salget og at folk liker det så pass bra at de vil se oss live. Vi får se hvordan det går, smiler Toft.

Fredagens slippkonsert på Festiviteten kan bli en hyggelig pakke. Alt ligger til rette for det. Toft lover at det ikke blir en alvorstung gjeng på seks som står på scenen.

– Selv om vi ser litt alvorlige ut, er det utrolig mye humor i gjengen. Fredagens forestilling blir med video og dans, og den gamle overheaden dukker selvfølgelig også opp. Tekstene må frem og ut til publikum. Så kom å syng med oss, oppfordrer Toft.

Kommentarer til denne saken