Seier mot Gjøvik

Bestemann: Joakim Torkehagen fra Gjøvik klarte ikke å overliste banens beste spiller, Seagullskeepern Ernestas Kielius.

Bestemann: Joakim Torkehagen fra Gjøvik klarte ikke å overliste banens beste spiller, Seagullskeepern Ernestas Kielius. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Gjøvik måtte se seg slått av tente ismåker som var ute etter å revansjere lørdagens tap.

DEL

ISHOCKEY: Rot og dommersurr i første periode ga Mamutene en gylden anledning til å ta ledelsen etter at Seagulls hadde åpnet best. Den anledningen tok #37 Cato Nygård godt vare på også sendte gjestene i føringen etter drøye fem minutter.


Så vartet Seagulls opp med god hockey, og rundspilte til tider Gjøvik. Dommerne kom i fokus og leverte et regelrett forferdelig stykke arbeid. Grove feilvurderinger som ikke skal forekomme på dette nivået skjemmet perioden, og også store deler i resten av kampen.


I det 15. minutt sender #3 Daniel Onkamo i vei et susende langskudd, godt hjulpet av et pur sinne over horribel dommeravgjørelse i forkant, og pucken suser over skøyte til Gjøvikkeeperen. 1–1.

Knappe tre minutter senere kommer Seagulls mest akrobatiske spiller, #18 Christofer Eriksen, gjennom og øker ledelsen til 2–1 før perioden er over.

Spennende sluttspurt

I midtperioden dabber Seagulls av uten av Gjøvik kommer mer inn av den grunn. Et mål til hvert av lagene, og stillingen er 3–2.

3. periode er normalt sett Seagulls sterke periode, og den startet i et forrykende tempo. Anført av kampens store spiller i keeperen Ernestas Kielius, som sto som en vegg mot skuddene fra Gjøvik, så gikk Seagulls opp til 4–2 og 5–2.

Kampen så da ut til å være punktert, men så inntreffer fem minutter med total kollaps for Seagulls. Fra å lede 5–2 så står det 5–5 med bare sekunder av perioden.

Hjemmepublikumet satt helt ut på kanten av setene, bet negler og var nesten utslått av Gjøviks snuoperasjon. Heldigvis var ikke #36 Oliver Mattsson det, for etter å ha sendt i vei en langskudd som Gjøvikkeeperen måtte gi retur på, vippet samme mann pucken opp i nettaket til øredøvende jubel på tribunen.

6–5. Det holdt helt inn. Da fløyta gikk sto publikum og jublet sammen med Seagullsspillerne. Den første seieren i 2. divisjon var et faktum.

Trenger forsterkninger

-Jeg er strålende fornøyd med guttene, sier trener Matti Riekkinen men legger til at spillerne må lære seg å spille på resultat.

-Det blitt litt vel spennende når vi ikke klarer å ta vare på en 5–2 ledelse. Der har vi en jobb å gjøre i tiden framover, sier Riekkinen.

Seagulls framstår som teknisk dyktige med god fysikk, men laget trenger defensive forsterkninger. Det er denne lagdelen som sliter mest i kampene, men med en eller to gode forsvarsspillere til vil bli mer tid til hvile og dermed også bedre kvalitet på istiden.

Trener Riekkinen har sterk tro på Seagullslaget.

-Vi trenger noen forsterkninger, og jeg tror at dette laget blir stand til å kjempe i den øverste halvdelen av tabellen, sier Riekkinen.

Neste helg går turen til Oslo, hvor Prinsdal og Grüner 2 venter.

-Prinsdal blir tøffe, men jeg Grüner 2 skal vi være helt på høyde med, sier trener Riekkinen.

FØLG HAUGESUNDS AVIS PÅ FACEBOOK:

Artikkeltags