Skal bygge hockeykultur

Finsk sisu: Mika Tasala trives godt i Haugesund og gleder seg til å ta fatt på jobben som trener i Seagulls. Han har tidligere spilt for Manglerud Star. foto: Grethe nygaard

Finsk sisu: Mika Tasala trives godt i Haugesund og gleder seg til å ta fatt på jobben som trener i Seagulls. Han har tidligere spilt for Manglerud Star. foto: Grethe nygaard

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

En 31 år gammel ingeniør fra Rovaniemi i Finland får ansvaret for å løfte Haugesund Ishockeyklubb videre.

DEL

ISHOCKEY: Det var mye turbulens under vingene til ishockeymåkene fra Haugesund forrige sesong.

Treneren forsvant og flere spillere med ham. Men i desember i fjor dukket Mika Tasala opp i Haugesund Ishall. En finsk forward med bakgrunn i finsk og norsk 1. divisjon.

Vil ha en rød tråd

Han endte opp som beste poengplukker i Seagulls forrige sesong. Tasala imponerte både på og utenfor banen. Nå er han ansatt som A-lagstrener og trenerkoordinator i klubben.

– Nå vil vi stabilisere ting rundt A-laget. Vi vil ha en rød tråd gjennom hele klubben. Vi vil bygge hockeykultur i Haugesund. Og vi er trygge på at Mika er rett mann for oss. Han har engasjert seg sterkt i ungdomsavdelingen. Han har den rette innstillingen og har samtidig forståelsen for at vi er en fersk klubb. Mika kjenner også norsk ishockey, sier leder i Haugesund Ishockeyklubb, Trond Hartvik Martinsen.

31 år gamle Mika Tasala er oppvokst i Rovaniemi i Lappland, nord i Finland. En by på størrelse med Haugesund.

– Derfor trives jeg veldig godt her i byen. Oslo ble for stort for meg, smiler den nye Seagulls-treneren.

Imponert av fasilitetene

Han ser fram til den ansvarsfulle oppgaven han har fått i Haugesund Ishockeyklubb.

– Fasilitetene er meget gode, og det ligger til rette for å bygge hockeykultur i Haugesund. Når det gjelder A-laget, blir det viktigste å bygge en stall med lojale og stabile spillere. Om vi ikke har de beste spillerne i serien, kan vi ha den beste lagånden, sier Tasala.

Han skal være spillende trener for A-laget kommende sesong.

Målet er å holde seg i 2. divisjon, og styreleder Martinsen lover at Tasala skal få fire nye spillere – forsterkninger – før sesongen starter til høsten.

Artikkeltags