Gå til sidens hovedinnhold

Oda fikk hovedrollen

Setter opp «Annie» 14.–16. februar

Artikkelen er over 4 år gammel

Gro Hafsaas går løs på musikalen «Annie» som får premiere 14. februar.

HAUGESUND: «Annie» er en del av VK-festivalen i februar ved Skeisvang videregående skole. Premiere er 14. februar som vises i konsertsalen.

Musikalen handler om barnehjemsjenta Annie som holder til på barnehjemmet der den ondskapsfulle bestyrerinnen Miss Hannigan regjerer.

Annie havner tilfeldigvis hos den rike Mr. Oliver Warbuck, og livet hennes får en ny dreining.

Passer bra

– Hvorfor setter dere opp «Annie»?

– Jeg har laget 10–12 musikaler på Skeisvang. Etter å ha hatt et opphold på en stund, setter jeg opp en musikal igjen. Jeg tenkte at «Annie» passer godt for oss siden vi er mange jenter på drama og har mange gode sangere på Skeisvang. Dessuten har jeg satt opp «Annie» på Haugesundscenen i 2000, forteller Gro Hafsaas.

Kjæreste og kollega

Hun visste også at Karin Westerlund i Haugesundscenen har tatt vare på Annie-kostymer. Halvor Lillesund blir musikalsk leder og skal arrangere musikken. De to har jobbet sammen tidligere.

– Jeg ville gjøre noe med språkdrakten og har fått hjelp av Torfinn Sirnes, kjæresten min og kollega på Skeisvang. Dramalærer Kjersti Utvik skal spille den drikkfeldige Miss Hannigan. Hun jobber samtidig med scener, og dermed får vi god framdrift, sier Hafsaas.

Danselærerne Nuri Ribera Anfinsen og Ingeborg Haakonsen blir med på laget, samt Elin Sofie Lotsberg som står for innstuderingen av sangen.

Byggfag ved Haugaland videregående skole har satt opp stillaser i konsertsalen. Et av dem skal være barnehjem.

– Jeg har fått med meg kunstner Torbjørn Jensen. Som liten gutt gikk han på Norheim skole. Jeg var lærerens hans i forming og så at han hadde talent, sier Hafsaas. Oda Gaard Hansen går i tredje klasse på musikk og har hovedrollen som Annie. Hun måtte gå på audition for å få rollen og spilte for over ti år siden i Haugesund Teaters versjon av «Annie». Kristoffer Hjelmaas Sivertsen er milliardæren Mr. Warbucks. I alt 43 aktører og dansere skal stå på scenen.

Kommentarer til denne saken