FKH slo Ranheim

 Ugonna Anyora og Oddbjørn Skartun i åpningsminuttene av kampen mot Ranheim.

Ugonna Anyora og Oddbjørn Skartun i åpningsminuttene av kampen mot Ranheim. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Sportslig sett kan FK Haugesund være fornøyd med oppholdet på La Manga denne uken. Etter å ha slått Strømmen 2-0 mandag, ble det 3-1 mot Ranheim før hjemreise fredag.

DEL

LA MANGA:  – Kampen var helt ok. 1. omgang er litt bedre enn 2. omgang, men det var helt greit over hele linja, ikke noe mer enn det, sier trener Jostein Grindhaug. Han har nå en tilnærmet skadefri tropp med seg hjem til seriestarten mot Vålerenga borte neste søndag.

Del på Facebook

De gamle FKH-kjenningene Are Tronseth og Ole Kristian Kråkmo var på banen for Ranheim, men de to har ikke forsterket laget nok til at de var i nærheten av å slå Haugesund.

Etter å ha ledet 2-0 til pause tok imidlertid Ranheim tak i kampen, men da Jostein Grindhaug sendte friske bein på banen sikret guttene hans seieren.

Med Nikola Djurdjic og Martin Bjørnbak småskadet fikk blant annet Oddbjørn Skartun sjansen på topp sammen med Alexander Søderlund. De to var involvert i både 2-0, og 3-1 målet.

Etter 61 minutter ble FKH påført sitt første baklengsmål på lenge. Umaru Bangura var uforsiktig og la en motstander i bakken like utenfor egen sekstenmeter. Ranheim-spissen Robert Stene bukket og takket og satte frisparket utagbart bak Per Morten Kristiansen i FKH-buret.

Ranheim var eller aldri noen stor trussel foran mål.

Etter at Nikola Djurdjic og Håvard Storbæk ble sendt på banen mot slutten grep Haugesund mer tak i kampen igjen og det var Storbæk som til slutt fikk æren av å fastsette sluttresultatet til 3-1.

Målet kom i det 85. minutt etter strålende og uselvisk forarbeid av Oddbjørn Skartun.

1. omgang

Flere "eksperter" har antydet at Haugesund ikke blir så farlige i år etter at Daniel Bamberg forsvant. Martin Bjørnbak har allerede bevist at han kan erstatte Bambergs frisparkfot. Men med moværingen på benken fra start mot Ranheim var det kanskje ikke knyttet så store forventninger til frisparkmål.

Det skulle raskt bli motbevist.

Etter elleve minutter gikk Joakim Våge Nilsen frem for å ta et frispark fra 35-40 meter. Da motstanderen trodde han skulle skyte slo han i stedet en stikker til Vegard Skjerve. Høyrebacken rundet keeper og trillet ballen i mål til 0-1.

Scoringen kom etter en rolig start og Haugesund hadde akkurat klart å tilrive seg et lite overtak i kampen.

Det ble slått mange langpasninger fra FKH sin side i første omgang. Den lokale dommeren Saul Serrado Rodriguez var i tillegg veldig glad i å blåse frispark. Dermed ble det ikke den helt store underholdningen for de vel 60 fremmøtte tilskuerne.

Det var på et frispark 0-2 skulle komme også. 37 minutter var spilt av kampen da en Ranheim-spiller handset like utenfor 16-meteren. Alexander Søderlund fant et hull i muren og knuste ballen inn bak Ranheims keeper. Fint gjort av Søderlund.

FKH var klart best i første omgang. Ranheim hadde noen tilløp til halvsjanser, men man kunne se klar divisjonsforskjell på lagene.

Før kampen

FKHs trenerteam har en formsterk tropp å velge fra en uke før seriestart. Det er ingen tvil om at FKHs jevne spillertropp gjør kampen om plassene hardere enn noen gang.

Til fredagens kamp mot Ranheim har Jostein Grindhaug & co. valgt følgende startoppstilling (4-4-2):

Per Morten Kristiansen – Vegard Skjerve, Derek Decamps, Umaru Bangura, Joakim Våge Nilsen – Maic Sema, Trygve Nygaard, Ugonna Anyora, Tor Arne Andreassen – Alexander Søderlund, Oddbjørn Skartun.

Nikola Djurdjic sliter fortsatt med smerter i ribbeinet, og Martin Bjørnbak sto over gårsdagens trening på grunn av litt smerter i kneet. Begge disse er høyst sannsynlig tilbake til seriestart, og vil trolig bli å finne i startoppstillingen mot Vålerenga 25. mars.

- Vil se det vi har trent på

– Nå er det viktig at folk spiller seg i form, og vi har mange spillere som er på opptur om dagen. Mot Strømmen byttet vi oss på mange måter inn i kampen, og det er gunstig for oss at så mange av de som starter på benken kan komme inn å gjøre en forskjell, sier assistenttrener Eirik Horneland.

Mot Ranheim håper han å se igjen det de har trent på hele sesongoppkjøringen.

– Vi vil se FKH-stilen med hardtarbeidene press-spill, gode bevegelser, engasjement og raske pasninger framover, sier Horneland.

På torsdagens trening var det som vanlig god intensitet og bra kvalitet.

PS! Prøvespiller Shahdon Winchester forlot La Manga i går uten kontrakt. Han var aldri i nærheten av å overbevise FKHs trenerteam. Sportssjef Asbjørn Helgeland bekrefter at klubben fortsatt jakter en ny spiss.

Se videos fra La Manga:

Artikkeltags