Gå til sidens hovedinnhold

– Vålerenga frister ikke

Artikkelen er over 9 år gammel

– FKH er bedre enn Vålerenga, kommenterer Nikola Djurdjic.

FOTBALL: I går solgte Vålerenga Håvard Nielsen til østerriksk fotball for nærmere 25 millioner kroner. Unggutten, som er halvt haugesunder, har vært den store formspilleren hos Vålerenga de siste ukene. Nå er han solgt og klubben er klar på at han skal erstattes. Haugesunds Avis kjenner til at Vålerenga tidligere har vist interesse for FKH-spiss Nikola Djurdjic.– Vålerenga er ikke interessant nå. Jeg ser også på FKH som et bedre lag enn Vålerenga. Det er egentlig ingen andre norske klubber som er fristende, kommenterer Djurdjic, som ikke vil si noe om det er noen utvikling i forhold til en mulig overgang til en utenlandsk klubb.

Det betyr at FKHs gode sesong har fått Djurdjic til å endre mening. I februar uttalte han følgende til Haugesunds Avis:

– Det er vanskelig å kommentere rykter, men jeg tror 95 prosent av spillere i Norge ville spilt for VIF hvis de fikk sjansen. Det er et bedre utstillingsvindu og VIF har vist at de er flinke til å selge spillere til utlandet.

FKH er for øyeblikket nummer fire i Tippeligaen, Vålerenga er nummer fem. FKH er i kvartfinalen i cupen, Vålerenga er utslått.

Tomrom skal fylles i Vålerenga

Før Haugesunds Avis fikk kontakt med Djurdjic fredag, snakket vi med leder av sportslig utvalg i Vålerenga, Håvard Lunde.

– For oss er det nå naturlig å erstatte Håvard Nielsen, og i tillegg har vi Marcus Pedersen på lån. Han spiller i utgangspunktet sin siste kamp for oss mot Brann på mandag. Da er det tomrom som skal fylles, sa Håvard Lunde, leder av sportslig utvalg i Vålerenga, til Haugesunds Avis tidlig fredag formiddag.

– Betyr det at dere skal hente to nye spisser til klubben?

– Om vi skal hente én, to, tre eller fire spillere får vi se. Det kommer an på hvordan vi skal forvalte spillerne, svarte Lunde.

– Nikola Djurdjic er til salgs i Haugesund. Hvor interessant er han?

– Jeg vil ikke si noe om hvilke spillere vi er ute etter. Det vil ikke være riktig av meg å uttale meg om andre klubber sine spillere, understrekte Lunde.

– Det skjer mye framover

Håvard Lunde la derimot ikke skjul på at det er hektisk aktivitet for tiden.

– Spillere inn og spillere ut er et konstant tema i fotballmiljøet. Det skjer mye nå framover, og i løpet av rimelig kort tid vil vi ha en erstatter for Håvard Nielsen klar, fortalte Lunde, som opprinnelig er fra Kvinnherad.

Sportssjef i FKH, Asbjørn Helgeland, var heller ikke særlig snakkesalig da det ble spurt om interesse fra Vålerenga.

– Hvem som tar kontakt med oss angående våre spillere, holder vi for oss selv, svarte Helgeland, som heller ikke ville si noe om hvor mye Vålerenga eller andre klubber eventuelt må betale for Djurdjic.

I likhet med resten av Fotball-Norge er han enig i at summen Vålerenga får for Håvard Nielsen er god.

– Dersom prisen på 25 millioner kroner stemmer, er det flott for Vålerenga. Håvard Nielsen er også en meget god spiller, mener Asbjørn Helgeland.

– Søderlund blir

Mens FKH har vært åpne på at Djurdjic får gå nå om det kommer et akseptabelt bud, er de klare på at Alexander Søderlund ikke er til salgs ennå. VG skrev tidligere denne uken om interesse for Søderlund fra utenlandske klubber. Rosenborg skal også være interessert i den norske landslagsspilleren.

– Vi ønsker ikke å selge Alexander i dette vinduet, sier sportssjef i FKH, Asbjørn Helgeland.

Agent Stig Lillejord er agent for flere FKH-spillere og hadde en sentral rolle da FKH solgte Thomas Sørum til Helsingborg i fjor. Han ønsker ikke å uttale seg om mulige overganger for FKH-spissene eller venstreback Joakim Våge Nilsen.

– Jeg har ingen kommentar på nåværende tidspunkt, skriver Lillejord i en sms til Haugesunds Avis fredag formiddag.

I fjor var det salget av Thomas Sørum som gjorde at klubben gikk med overskudd. FKH har ikke budsjettert med spillersalg i 2012.

FØLG HAUGESUNDS AVIS PÅ FACEBOOK:


 

Kommentarer til denne saken