Gå til sidens hovedinnhold

Hurricanes har tatt Haugesund med storm

Artikkelen er over 5 år gammel

Amerikansk fotball har blitt en suksess i Haugesund. Hurricanes er klar for 1. divisjon neste sesong.

HAUGESUND: Haugesund Hurricanes vant 34-14 over Kolbotn Hunters i den siste og svært viktige 2. divisjonskampen lørdag. Dermed blir det 1. divisjon i amerikansk fotball i Haugesund neste sesong.


Klubben som ble stiftet høsten 2013 og ble nummer tre i 2. divisjon i fjor, har vunnet sin avdeling i årets 2. divisjon etter fire seirer på de fem kampene.

5. juli spiller de finale mot vinneren av den andre 2. divisjonsavdelingen, Åsane Seahawks. Kampen spilles i Oslo. Men betyr ingenting for opprykk. Det blir det uansett.


Hurricanes ledet hele kampen i Haugesund Idrettspark lørdag. Seier betydde avdelingsseier. Tap ville gitt 4. plass. Mye sto på spill.


- Vi spilte bare OK minus. Det gikk litt trått på defence. Scoren var komfortabel, men det var nerve hele tiden og jeg var ikke sikker på seier før vår siste touchdown like før slutt.  Før sesongen hadde vi som mål å rykke opp. Og vi hadde lyst til å spille finalen for 2. divisjon. Nå har vi greid begge deler Dette var herlig, sier trener og quarterback Kristian Austreim.


35-åringen har erfaring fra flere sesonger i Nidaros Domers i Trondheim, i den norske toppserien. Austreim har vært en viktig brikke i den ferske klubben i Haugesund.

Men klubben hadde ikke vært en realitet uten 25 år gamle Aleksander Sirnes Pettersen. Han prøvde å starte opp et lag i amerikansk fotball hjemme i Tysvær da han var 19 år gammel. Det gikk ikke. Han pendlet i flere år til Stavanger for å spille.


- Men da jeg hørte at Kristian Austreim og Kjetil Rein skulle flytte hjem til Haugesund, skjønte jeg at vi kunne få til noe i Haugesund, sier Sirnes Pettersen, som i juli 2013 presenterte sine planer i Haugesunds Avis.


I oktober 2013 ble Haugesund Hurricanes stiftet. I mars 2014 spilte de sin første kamp. Og i juni 2015 rykker klubben opp i 1. divisjon.


- Det har vært et eventyr. Nesten uvirkelig. Jeg har fått noen tårer i øyekroken når jeg ser hvor bra dette har blitt. Med 40 spillere fra 17 til 52 år. En herlig og sammensveiset gjeng, sier Aleksander Sirnes Pettersen.


Han var skadet og måtte se lørdagens kamp fra sidelinjen.


- Men jeg er klar til finalen i Oslo, smiler Sirnes Pettersen.

Men først er det opprykksfest i Haugesund.

Mennene bak Hurricanes' fem touchdowns lørdag var Håvard Bjørnseth (2), Sindre Saltveit, Alberto Osorio og Kristian Austreim.

Kommentarer til denne saken