Gå til sidens hovedinnhold

Moen og Ribera Anfinsen hedret av kommunen

Artikkelen er over 6 år gammel

Svein Oddvar Moen fikk tirsdag tildelt Haugesund kommunes idrettspris. For andre gang. Nuri Ribera Anfinsen fikk kulturprisen.

HAUGESUND: Fotballdommeren Svein Oddvar Moen, som representerer Haugar, er den første som får prisen to ganger. Han fikk den i 2004. Og nå altså for 2014.

Prisen går til den personen juryen mener har stått for den beste idrettsprestasjonen i det aktuelle året.

I tillegg til statuett, blomster og diplom, fikk Moen (36) også servert mange fine ord av ordfører Petter Steen jr. under tildelingen i bystyresalen tirsdag ettermiddag.

– Svein Oddvar har de siste sesongene vært Norges klart beste fotballdommer, og han er nå etablert som en av de beste i verden. Han er jordnær, sympatisk og en flott representant både for klubben sin Haugar og byen Haugesund. Ja, vi skal ikke se bort fra at det er han som blåser i fløyta når den neste VM-finalen blåses i gang. Det er en stor glede å dele ut prisen til en virkelig stor idrettsutøver, sa ordføreren.

Steen ramset i korte trekk opp Moens imponerende karriere. Han har dømt to norske cupfinaler, den første før han fylte 30 år. Han dømte i OL i London i 2012. Han var fjerdedommer i åtte kamper i VM i Brasil i fjor. Han har dømt en rekke EM- og VM-kvalifiseringskamper, og han er fast inventar i Champions League.

Moen satte stor pris på hederen.

– Dette var en utrolig kjekk opplevelse. Det er stas å bli satt pris på av egen by. Jeg er stolt av å være fra Haugesund og det er en ære å representerer byen. Denne prisen gir motivasjon og inspirasjon til å stå på videre og møte nye utfordringer, sier Moen.

Hans neste store mål er å være blant de utvalgte dommerne til EM i Frankrike 2016.

Varne og Gelius Eikje

Alpinisten Bergitte Varne (16) fra Plogen og høydehopperen Sindre Gelius Eikje (20) fra HIL fikk hvert sitt idrettsstipend på 15.000 kroner.

Varne er blant landets beste i slalåm og storslalåm i sin årsklasse. Til høsten begynner hun på Norges Toppidrettsgymnas på Geilo.

Gelius Eikje har hatt stor framgang det siste året. I januar hoppet han 2,10 innendørs og slettet Terje Hauglands altfor gamle byrekord.

Ingen i Norge har hoppet høyere enn Gelius Eikje i år.

Kulturpris

Danselærer og koreograf Nuri Ribera Anfinsen fikk kulturprisen, mens forfatteren Gaute Sortland fikk kulturstipend.

Kommentarer til denne saken