HAUGESUND: Elisabeth Angell Bergh fra HIL fikk årets idrettspris. Angell Bergh har gjort seg bemerket som mellomdistanse- og terrengløper. I 2013 tok hun blant annet NM-gull for junior i terrengløp. Hun ble også nummer fire på 1.500 meter i senior-NM i friidrett.

«Elisabeth Angell Bergh er en ung og svært lovende friidrettsutøver som er vokst opp i HIL og Haugesund. Fra kommunens side er vi svært glad for at en «ekte Haugesunder» har nådd høye mål innen friidretten. Vi er også glad for å ha tilrettelagt med gode forhold for friidretten i byen vår.», skriver kommunen i begrunnelsen.

Syklist og baskettalent

To unge haugesundere fikk også idrettsstipend: Einar Kalland-Olsen og Ole Svendsen Strand.

Einar Kalland-Olsen er en ung og meget lovende syklist som allerede har hatt mange sterke resultater. Han representerer CK Haugaland.

«Haugesund kommune er stolt over å ha en å ha en syklist på ditt nivå. Du er en flott idrettsutøver og representerer din klubb og by på en verdig måte. Vi ønsker deg lykke til med videre satsing og vil spent følge med på hvordan det resultatmessig går i 2014.», skriver kommunen.

Ole Svendsen Strand er et meget spennende baskettalent som spiller for Haugesund Basketballklubb. Svendsen Strand ble i fjor tatt ut i landslagstroppen på U16. Han ble dermed den første haugesunder på et landslag i basketball.

«Haugesund kommune setter stor pris på den innsatsen du legger ned for basketballsporten og vi er stolt over å ha en lokal ambassadør på et så høyt nasjonalt nivå. Vi gratulerer med oppnådde resultater og ønsker deg lykke til med videre satsing», heter det blant annet fra Haugesund kommune.

Mannskor og danser

Mandskoret av 1914 fikk Haugesund kommunens kulturpris. Koret fyller 100 år i år og er med det Haugesunds eldste mannskor. Det ble stiftet 9. september 1914.

«Mandskoret av 1914 er en del av den rike kortradisjonen vi har i Haugesund.
Helt siden korsangen etablerte seg på begynnelsen av 1900 tallet har Mandskoret av 1914 bidratt til, og vært en viktig del av byens kulturliv. Koret er stadig like aktivt og er med der hvor korsang høres. Sangerstevner, konserter, kulturnatt, julekonsert er bare noen av våre aktiviteter», står det blant annet i begrunnelsen fra kommunen.

Danser, koreograf og pedagog Eva Grainger fikk kommunes kulturstipend.  

«Eva viser et bredt engasjement for dans som uttrykksform og har også deltatt aktivt på produsentnivå, gjennom Norsk Festival for Dans og Film, som styreleder og produsent for Kompani Haugesund og i prosjektet Mind the Gap på Scenehuset i Oslo. Eva er omtalt som en hardtarbeidende og engasjert danseformidler, både som utøver, koreograf og produsent, og hun har arbeidet aktivt for å sette samtidsdans på agendaen», skriver Haugesund kommune.