HAUGESUND: FKHs toppscorer var på plass da oppkjøringen til 2015-sesongen begynte mandag. Han ser fram til en ny sesong.

– Målet er å ta et skritt opp. Først og fremst for lagets del. Men jeg ønsker også å slå ny målrekord, forteller Gytkjær som ble mestscorende FKH-spiller i en eliteseriesesong da han puttet 15 mål i 2014.

Garanterer ingenting

Han har kontrakt med FKH i to sesonger til. I fjor var klubber på banen, men de kom ikke til enighet med FKH.

– Kan du garantere at du spiller i FKH i 2015?

– Man kan ikke garantere noe i fotballen. Jeg forholder meg til kontrakten og trives veldig godt i FKH. Men samtidig har jeg ambisjoner, understreker dansken.

– Er det interesse fra andre klubber?

– Ja, jeg har hørt litt. Men dette er det klubben og min agent som tar seg av. Jeg har det godt i FKH, sier han.

Også Gytkjærs agent bekrefter at det er bevegelse rundt FKHs danske toppscorer.

– Det er en del klubber som har henvendt seg, men det skal jo gjennom klubben først. Hans mange mål gjør ham interessant, men han har to år igjen av kontrakten og det er det vi må forholde oss til, sier Michael Johansen til bold.dk.

Han tror ikke FKH er spesielt interessert i å selge nok en spiss.

– De er glade i ham i klubben og han er en viktig faktor for dem, sier agenten.

Det bekrefter FKHs sportssjef Asbjørn Helgeland.

– Jeg ønsker ikke kommentere om noen har meldt sin interesse. Men det jeg kan si er at Christian er i våre planer. Det skal veldig mye til om han ikke spiller i FKH i 2015, slår Helgeland fast.

– Helt forferdelig

Det er ennå over tre måneder til alvoret begynner med bortekamp mot Stabæk i første serierunde. Christian Gytkjær legger ikke skjul på at han ikke er noe stor fan av den lange oppkjøringen.

– Det er helt forferdelig. Dette er perioden jeg misliker mest som fotballspiller. For min del kunne vi begynt med kamper i morgen, sier 24-åringen.