Markerer ny epoke for klubben

Tiden er inne: 16-åringene Andreas Grainger (t.v.) og Harald Nyland debuterer for A-laget til Seagulls når laget serieåpner mot Kristiansand i Haugesund Ishall lørdag. foto: odd kåre grøttland

Tiden er inne: 16-åringene Andreas Grainger (t.v.) og Harald Nyland debuterer for A-laget til Seagulls når laget serieåpner mot Kristiansand i Haugesund Ishall lørdag. foto: odd kåre grøttland

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

A-laget til Haugesund Ishockeyklubb begynner på nytt i 3. divisjon. Det har også positive sider.

DEL

ISHOCKEY: Kommende helg er det serieåpning i ishockeyens 3. divisjon. Haugesund Ishockeyklubb, bare Seagulls blant venner og kjente, spiller hjemme mot Kristiansand lørdag og søndag.

Da får vi se et nesten helt nytt Seagulls-lag i forhold til det som avsluttet forrige sesong med å vinne 2. divisjon – foran 550 tilskuere i Haugesund Ishall.

Norges Ishockeyforbund vedtok nemlig i vår at det bare er tillatt med sju utlendinger i stallen til klubber på de tre øverste nivåene.

Den ferske klubben fra Haugesund, med bare fire nordmenn i A-stallen, valgte å trekke laget fra 2. divisjon. Dermed forsvant også de mange svenske og finske spillerne.

– Det var dumt at det gikk slik. Vi var på en positiv bølge og trakk bra med tilskuere. Nå er vi bare fire spillere igjen fra forrige sesong, forteller Seagulls' 42 år gamle kaptein, Gunnar Nyland.

Flest lokale spillere

Nå består A-laget stort sett av lokale spillere.

Og Nyland ser det positive i de nye reglene.

– Laget vårt holder ikke samme nivå som forrige sesong. Men det betyr også at vi har plass til lokale unggutter. På sikt må klubben bygge opp et A-lag basert på lokale spillere, sier Nyland.

Hans egen sønn, Harald Nyland og Andreas Grainger, begge 16 år, debuterer for A-laget til Seagulls i lørdagens kamp.

– Vi gleder oss. Det blir jo litt uvant og kanskje litt skummelt. Men vi håper på mye spilletid, sier de to ungguttene som i fjor spilte for klubbens U14-lag.

Andreas er back. Harald er forward.

Bedre for hver uke

A-lagets kaptein forteller om en bratt læringskurve for de to yngste spillerne i stallen.

– Vi kan nesten se at de blir bedre og mer erfarne fra uke til uke. De har gjort store framskritt, sier Gunnar Nyland.

Han har også to lokale 17-åringer under vingene. Jone Martinsen og Morten Hagland debuterte forrige sesong.
Seagulls har i dag 15 utespillere og to keepere.

– Det er et minimum, og vi må belage oss på å spille med bare to rekker i de fleste kampene. Det kan bli tungt, konstaterer Gunnar Nyland.

Seagulls har ikke høye ambisjoner før omstarten i 3. divisjon.

– Vi er fornøyde hvis vi spiller jevnt med motstanderne og utvikler oss i løpet av sesongen, sier Seagulls-kapteinen.

Glenn Larsen og Fredrik Rydén er spillende trenere.

Laget har fått en solid forsterkning i finske Hannu Harju.

Møter disse lagene

3. divisjon avdeling vest består av Haugesund Seagulls, Kristiansand Lions, Lyderhorn Gladiators og Forus/Sandnes Ravens. Nærbø Farmers har nylig trukket laget. Lagene spiller mot hverandre fire ganger.

Artikkeltags