FOTBALL: Folland er godt i gang med jobben som Vard-trener. I desember var han en uke på jobb. Men det er først nå i januar 42-åringen har begynt jobben for alvor. Når Haugesunds Avis besøker Vardhallen har A-laget akkurat lagt bak seg årets første treningsuke.

LES OGSÅ: Ønsker seg sentral rolle

– Det har vært en god start. Kjekt, slår Folland fast.

Den tidligere Førde-treneren kommer til Vard med en klar målsetting om å satse hardt på unge spillere, aller helst Vards egne. Nå trener åtte spiller fra juniorlaget med A-laget.

– Det er mange unge gode spillere her. Satsingen på dem blir utrolig viktig, sier Folland som legger opp til en 4-2-3-1-formasjon på A-laget.

1–2 nye

Vard har mistet flere spiller fra fjorårssesongen. Etablerte navn som Torbjørn Kallevåg og Roy Miljeteig er også usikre. Folland er optimistisk med tanke på å beholde begge.

Foreløpig er Andreas Ulland Andersen eneste nye fjes. Folland vil ha en eller to nye spillere før stallen er komplett.

– Men det må være spillere som i utgangspunktet skal rett inn i elleveren. Referansespillere. Hvis ikke, er det ikke noe poeng. Da bruker vi heller egne spillere, mener han.

Det samme gjelder prøvespillerne Vegard Sætre og Jakob Rasmussen.

– Hvis vi ikke synes det er gode nok til å kjempe om en plass i elleveren, henter vi dem ikke. Det er ikke vits i å tømme de lokale klubbene for profilene deres hvis de ikke får spille her, slår han fast.

Målsettingen er en retur til 1. divisjon.

– Det en tøff avdeling, men vi ønsker å kjempe om opprykk, sier Knut Erik Folland.

Status vard

Inn: Andreas Ulland Andersen (Bryne).
Ut: Fredrik Deilkås, Conor Powell, Harald Vindenes, Anthony Avalos.
Usikre: Torbjørn Kallevåg (ønsket av Hødd) og Roy Miljeteig.
På prøvespill: Vegard Sætre (Kopervik) og Jakob Rasmussen (Åkra).