SANDVOLLEYBALL: Hun har kavet mye i sanden, men i fjor løsnet det endelig for Janne Kongshavn og makker Victoria Faye Kjølberg.

– Det var en kjempebra sesong, sier Kongshavn, som kan se tilbake på flere topp ti-plasseringer i verdensserien i sandvolleyball.

– Det var stort da vi kom på 9. plass i Mexico. Det har jeg ventet lenge på, sier hun.

Flere gode plasseringer gjør også at premiepengene har begynt å vokse.

– Jeg blir ikke rik, men det går rundt. Vi trenger fortsatt flere sponsorer.

Drømmer om OL

Den gode fjorårssesongen gjør at det norske paret trolig er kvalifisert til de største turneringene i verdensserien i år, nemlig Grand Slam og den nye Major Series.

– Vi har lyst til å etablere oss i verdensserien, men det blir en tøffere sesong enn i fjor, sier Kongshavn, som har nok å se fram til.

Selv om VM i Nederland henger i en tynn tråd, kan de fortsatt nå EM i Østerrike. I tillegg er de med i OL-kvalifiseringen og klare for European Games i Aserbajdsjan.

Det er bare 24 lag som får delta i Rio-OL i 2016.

– Det er et trangt nåløye, men vi må bare kjøre på. Hvorfor skal vi ikke greie det? Vi må være litt unorske og gå litt hardt ut, sier hun.

Vil ta nye steg

European Games er et slags mini-OL for Europa som etter planen skal arrangeres hvert fjerde år.

12.–28. juni arrangeres mesterskapet for første gang i Baku.

– Vi venter bare på klarsignal fra Olympiatoppen, og det håper jeg at vi får, sier Kongshavn.

Målsettingen for sesongen er foreløpig ikke klar.

– Vi har ikke satt noen konkrete mål ennå. Vi vil fortsette samarbeidet med Mika Nurmi, så det skal vi ta med ham, sier Kongshavn, før hun legger til:

– Men vi vil ta nye steg.