FRIIDRETT: 2001- og 2002-årgangene til HIL har tilbud om å trene mye – og mange av dem gjør det.


Susanne Wigene, som er et forbilde for klubbens unge løpere, har selv prestert på svært høyt internasjonalt nivå. Nå er hun klubb- og sportslig koordinator i klubben.


Hun er imponert over treningskulturen til de unge og tror det spesielt på løpsøvelsene er mye spennende på gang.


– De er en veldig stor og positiv gjeng. De har tilbud om trening mandag, tirsdag, onsdag, torsdag og fredag. I tillegg er det flere av dem som trener i helgene. Jeg tror at HIL kommer til å se mye av denne gjengen i framtiden, sier Susanne Wigene.


To av dem Wigene har i tankene er Hanna Sørensen og Eira Austad. På søndagens 600 meter i J13-klassen vant Sørensen foran Austad. I løpskarusellen i Bjørgene tidligere i måneden var de to raskest av alle jenter/kvinner i den 5 km lange løypa. Da var Austad raskest.


– Vi er veldig mange i disse årskullene og vi trener minst fire-fem ganger i uka, sier de to jentene som nærmest har byttet på å vinne de ulike løpene de har vært med i.


– Vi har hørt mye om hvor god Susanne Wigene var, og vi har selv mål om å delta i VM og OL en gang. Det er veldig bra for HIL å ha henne i klubben, smiler de to 2002-modellene.

Presses på trening

Det er derimot ikke bare jentene som presterer bra fra disse årskullene.


Erling Kjellesvik Husveg og Sindre Ness var best på 600 meter i G13-klassen søndag.


– Vi er ei veldig bra gruppe. Det er mange kjappe og mange har talent og er seriøse. Vi er en god gjeng som gjør at det er koselig å gå på HIL.


– Det er også mange som presser meg i ryggen på trening, og det er da jeg løper best, sier Erling, som først og fremst ser for seg en framtid som langdistanseløper.


Søndagens innendørsstevne betegnes for øvrig som en god generalprøve før HIL skal være arrangører for KM 31. januar.

Sterke resultater

Stevneleder Tony Liestøl trekker fram Hanna Sørensens vinnertid på 600 meter som ett av de beste resultatene i helgens stevne.


De andre Liestøl trekker fram er Håvard Sæther Pedersen (HIL) med 1,75 i høyde i G17, Tale Marthinussen (HIL) med 8,99 i kule i J13, Andreas Løyning (Torvastad) med 10,10 i kule i G14, Vilde Våge Henriksen (HIL) med 2.26,52 på 800 meter i J15- klassen og begge de to beste på 60 meter i G16-klassen. Morten Endresen (HIL) vant på 7,42 foran klubbkamerat Bjørn Apeland på 7,48.