Sportsredaksjonens beste Grindhaug-minner

POPULÆR MANN: Jostein Grindhaug.

POPULÆR MANN: Jostein Grindhaug. Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

Forvandlingen

Jostein Grindhaug har ikke alltid vært like blid og frimodig. Han var tydelig preget av stundens alvor i sin første sesong som FKH-trener.

En fersk og urutinert Grindhaug ville så gjerne føre sitt kjære FKH til eliteserien. Det ga seg uttrykk i en innbitt og etter hvert tydelig sliten åkrabu. Det falt mange kilo fra hans skuldre da FKH rykket opp.

Og neste vår var han seg selv igjen. Jeg kunne rapportere hjem fra treningsleir på La Manga om «Ny FKH-trener», og skrev blant annet:

«Mens alvoret lå som tett tåke over Grindhaug i fjor, skinner han nå som solen over Spania. Det kler gladgutten fra Åkra mye bedre».

Og selv om trenerjobben fortsatt gnager på ham, har det de siste årene mest av alt handlet om å peise på.  Og takk for det.

Odd Kåre Grøttland
Journalist

 

Debut i Bergen

Det var gøy mot Sarpsborg i 2009, det var fantastisk mot Viking i 2010, og det var vanvittig mot Molde i 2011.

Men 13. mars 2010 var noe for seg selv. FKH mot Brann i Bergen. Jostein Grindhaugs første kamp som trener i eliteserien.

Lønn for strevet, en dag full av forventninger, stolthet, drømmer, og et lag som nektet å tape. Første smakebit på det eventyret som ventet.

Og en Jostein Grindhaug i ferd med å slå ut i full blomst.

Øystein Eide
Journalist

Fargeklatten

Det er ingen tvil om at Jostein Grindhaug er en fargeklatt. Det er aldri kjedelig å intervjue Grindhaug, og det er nesten blitt for vane at han serverer gullkorn på strak arm.

Hvem husker vel ikke sitater som «Taktikk e’ oppskrytt,» «Me fortjene mær enn tri poeng» og «De’ e’ bare te’ å peisa på»?

Grindhaug er alltid dønn ærlig, men han er også småfrekk, morsom og tar seg tid til alle.

La oss håpe fargeklatten «Jos» aldri forsvinner.

Geir-Å. Kristiansen
Journalist

Artikkeltags