Sterk pers av Våge

GA ALT: Alexander Kolstø Våge (18)  fra Haugesund Vektløfterklubb satset alt, vant og perset seg både i støt og rykk i helgens Vestlandsmesterskap

GA ALT: Alexander Kolstø Våge (18)  fra Haugesund Vektløfterklubb satset alt, vant og perset seg både i støt og rykk i helgens Vestlandsmesterskap Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Alexander Kolstø Våge (18) fra Haugesund Vektløfterklubb imponerte i Vestlandsmesterskapet i Tysværtunet.

DEL

VEKTLØFTING: 18-åringen på 65 kilo vant i 69-kilosklassen da han rykket 90 kilo og støtet 110 kilo.

– Det er pers med to kilo i både rykk og støt. Jeg har vært litt småsyk den siste uken, så jeg forventet egentlig ikke dette. Kanskje en rolig treningsuke ga meg ekstra energi til å klare ny personlig rekord i dag, sier Våge, like etter dopingkontrollen.

– Har holdt på med vektløfting i fem år. Dette var andre gang jeg ble kalt inn til dopingkontroll. Veldig bra de sjekker oss, mener vektløfteren som har kvalifisert seg for NM for seniorer 17.–19. februar. Den går også i Tysværtunet.

– Første gang jeg er med i NM, så jeg er usikker på hva som venter meg der. I hvert fall bra det arrangeres her, så blir det mindre stress med reising og jeg kan slappe av hjemme lengst mulig før jeg skal løfte, kommer det fra Alexander Kolstø Våge.

God utvikling

Han er fornøyd med utviklingen for tiden.

– Jeg er flinkere til å spise mer. Gjerne middagsmat både til lunsj og middag. Det gir mer energi. Jeg har tre kilo å gå på i min klasse, så jeg må spise meg litt opp, medgir tredjeklassingen på HTG.

– Her trener jeg mye basistrening, og i tillegg kjører jeg keflex-treninger der jeg bruker egenvekten min. Det er bra for vektløftingen, fastslår Våge. De personlige ambisjonene er klare.

– Nå er målet å klare 93 kilo i rykk og 112 kilo i støt. Den største utfordringen er psykisk. Foran hvert løft har jeg faste rutiner i tankesettet mitt og hva jeg gjør. Måten jeg tar magnesium på hendene, og i hvilken rekkefølge jeg gjør ting på. Det er en del overtro inne i bildet, smiler han.

Kolstø tenker en sesong om gangen. Nå har han håp om å vise seg godt fram i NM for seniorer i februar, mens mulighetene for medalje nok er større i NM for juniorer i april, avrunder han.

Oppdatering kommer

Hele 80 deltakere var med på lørdagens VM. Det var et stort arrangement for Tysvær Vektløfterklubb, og tidsskjemaet sprakk så det holdt. Fra tidlig morgen til seine kvelden ble det løftet.

Mange lokale løftere gjorde et bra stevne. Haugesunds Avis kommer tilbake med en oppsummering av sluttresultatene senere. Med blant annet en oppdatering av hvordan det gikk med hjemmefavoritten Zekiye C. Nyland som skulle på podiet sent lørdag kveld.

Artikkeltags