Gå til sidens hovedinnhold

Høstferie, men mye å få med seg

Artikkelen er over 2 år gammel

For mange er dette høstferieuken, men hva med å oppleve DePress på Flytten fredag eller få med deg mange forfattere i Odda?

FILMPREMIERER

«A STAR IS BORN»: i «A Star is born» møter vi Bradley Cooper som spiller en erfaren musiker med navnet Jackson Maine. Han oppdager artisten Ally, som blir spilt av Lady Gaga, og forelsker seg. Hun har nettopp gitt opp drømmen sin om å bli stor artist, helt til Jack fører henne inn i rampelyset igjen. Men når karrieren til Ally tar av, så bryter den personlige siden av forholdet deres sammen.

«FIRST MAN»: Dette er historien om astronauten Neil Armstrong og den legendariske romferden som førte til at han 20. juli 1969 ble første mann som satte sin fot på månen. En ferd ikke uten problemer. Regi ved «La La Land»-skaperen, Damien Chazelle. Ryan Gosling spiller Armstrong.

«FØNIKS»: Jill og lillebroren bor sammen med sin ustabile mor, og Jill gjør sitt beste for å ta vare på den lille familien. Når faren melder et av sine sjeldne besøk, oppstår stor glede og forventning. Men familien rammes av en tragedie, og i sjokk over det som har skjedd holder Jill det skjult. Camilla Strøm Henriksen har regien.

«HELL FEST»: Hvert år følger tusenvis Hell Fest for å oppleve frykt ved det demoniske marerittet av et tivoli. Men for en besøkende er ikke Hell Fest attraksjonen – det er jaktmarken. Med en mulighet til å slakte åpenlyst for et publikum, vender en seriemorder det maskerte ansiktet sitt mot Natalie og andre, som må kjempe for å overleve natten. Skrekkfilmprodusenten Gale Anne Hurd («The Walking Dead», «The Terminator», «Aliens») står bak denne grøsseren.

«VITELLO TRENGER EN FAR»: Tilværelsen er ikke så verst, synes Vitello. Han bor sammen moren, som elsker hvitvin og popmusikk – og han får så mye spagetti med smør og revet ost han bare ønsker. Dessuten har han de småirriterende vennene Max og Hasse å leke med. Men på en måte er ikke alt greit. Han kjenner nemlig ikke sin egen far.

KONSERTER

DEPRESS

Haugesund, fredag: Ikke mange debutplater har klassikerstatus. DePress sin «Block to Block» (1980) kommer inn under den kategorien. Sangene til Andrej Nebb og DePress er skrevet på polsk, norsk og engelsk og har sin bakgrunn i polsk og norsk folklore, samt europeisk new wave. Gruppens konserter er spennende happeninger. For tiden består bandet av Helge Hovland på gitar, Atle Rakvåg på bass, Jonas Kjærnsrød på trommer mens Andrej Nebb er vokalist.

BITE

Stord, fredag: Bite er fra Stord og spiller omtrent på hjemmebane når de blir å se og høre på Gruo pub i Sagvåg.

STORD JAZZKLUBB

Stord, lørdag: Vokalist Wenche Bruun Lien er tilbake på Stord Jazzklubb. Hun opptrer på Grand Hotell sammen med musikerne sine. Kvintetten består av Bjarne Øymyr piano, Jostein Bøyum trompet, Helge Haaland bass og Jan Tore Ness trommer.

LØRDAGSJAZZEN

Haugesund, lørdag: Hildegunn Gjedrem Group opptrer på Høvleriet. Musikken hennes er en moderne vri på jazz, mikset med pop, klassisk og skandinavisk folkemusikk, som utgjør en helt egen musikkstil. Dette er bandet: Hildegunn Gjedrem vokal, Morten Askildsen gitar, Johannes Ulveraker trommer, Theodor Onarheim bass og Petru Popa tangenter.

SKAMBANKT

Stord, fredag: Skambankt er klar for Arena fredag. Det populære bandet spiller mye på festivaler. Tidligere i år kom rockebandet ut med albumet «Horisonten brenner».

80-TALLSROCK

Karmøy, lørdag: Good Foot inviterer til 80-talls oktober-rock'n roll party på Mannepubben i Sævlandsvik.

OLD RIVER SALOON

Etne, lørdag: Trubaduren Drengen spiller i Old River Saloon. Han kommer fra Nordmøre og har 200 reisedøgn i året og en spilleliste på 600 sanger. Han blir også å treffe på Torgdagen i Sjoargarden lørdag formiddag.

FRYNSETE PÅ NERVENE

Haugesund, lørdag: Frynsete på Nervene spiller på Flytten pub. Det er et hardrockband fra Jæren med medlemmer fra blant annet Purified in Blood. Tekstene dreier seg stort sett om hverdagslig slit og tungsinn, fylleangst og abstinens.

UTSTILLINGER

HAUGESUND BILLEDGALLERI

Haugesund, fredag: Utstilling med Erlend Briggar Larsen, Gunnhild Vegge og Lasse Kolsrud. Larsens utstilling heter «Tid, rom og bevegelse». Det er 20 år siden sist haugesunderen stilte ut i Kunstforeningen.

TYSVÆR KUNSTLAG Tysvær, lørdag: «Bristende babel» heter utstillingen i galleriet i Tysværtunet. En fargerik utstilling med kunstnere Norunn Fresvig og Helene Nielsen. Utstillingen står til og med 15. oktober.

BØMLO KUNSTLAG

Bømlo, lørdag: Marie Storaas er Bømlo kunstlag sin høstutstiller. Utstillingen har fått navnet «Momentum». Storaas er født i 1981 og bor i Bergen. I Bømlo Kulturhus vil hun stille ut malerier og en videoinstallasjon. Hun er opptatt av mur, og teknikken hun bruker er en blanding av klassisk oljemaleri og graffiti. Utstillingen står til og med 16. oktober.

MOSTER AMFI

Bømlo, lørdag: Ellen Lien Rygg stiller ut i Moster Amfi. Kulturinnslag ved Rygg og Kristian Lie Bjelland. Utstillingen står til 6. november.

GALLERI RYVARDEN

Sveio, søndag: Mona Eckhoff Sørmo har utstilling med malerier. Utstillingen heter «Havtrykk» og inneholder hennes observasjoner fra tidligere opphold på Ryvarden.

SCENE

TUASTADREVYEN

Karmøy, lørdag: Den 26. utgaven av Tuastadrevyen kan du få med deg i grendehuset på Tuastad.

FESTIVALER

«BARN ER BRA»

Haugesund, fredag: Hele denne uken har barnefestivaluka «Barn er bra» gått i og rundt Haugesund idrettspark og Haraldsvang naturpark, pluss andre arenaer. Fredag blir det t åpen miniscenen, summing, Barn er bra-show i Haraldshallen og annet i løpet av formiddagen. Festivaldagen starter klokka 09.45 og slutter klokka 15.

LITTERATURSYMPOSIET I ODDA

Odda, fre-søn: Det ventes storinnrykk av forfattere og publikummere i Odda denne helgen. Litteratursymposiet er i gang, og fredag er det blant annet samtale mellom Geir Gulliksen og Vigdis Hjorth. Bjørn Olav Jahr snakker om falske tilståelser. l helgen ellers kan du få med seg Sentralbadetpoesi 2018, «100 hardingar på 50 minutt», Bikubesalong, blikk på dagens mann, pluss barneprogram, musikk og mye annet. Temaet i er år løgn.

ARRANGEMENTER

«MESSE FOR GUD OG HVERMANN»

Haugesund, søndag: Kirkens Bymisjon arrangerer «Messe for Gud og hvermann» i kulturkirken Skåre søndag kveld. Fokus er fellesskap, musikk, lystenning og nattverd. Bymisjonsprest Jostein Vestbø leder messen, organist Njål Steinsland spiller. Duoen A-men deltar med musikk.

Kommentarer til denne saken