I 35 år har han vært svømmetrener. Nå får han hederspris.

MED BARNEBARNET: Treneren Jørn Inge Rødje og barnebarnet Sander Rødje i Berlin i forkant av NM i Drammen i 2012.

MED BARNEBARNET: Treneren Jørn Inge Rødje og barnebarnet Sander Rødje i Berlin i forkant av NM i Drammen i 2012. Foto:

Jørn Inge Rødje startet som svømmetrener da datteren startet i Haugesund svømmeklubb for 35 år siden. Nå får han pris.

DEL

HAUGESUND: Onsdag ettermiddag ble det klart at Haugesund kommune gir Idrettens hederspris 2019 til Jørn Inge Rødje.

Prisen før han med bakgrunn i sitt 35 år lange engasjement i Haugesund svømmeklubb.

– Jørn startet som svømmetrener i Haugesund svømmeklubb allerede i 1984, og har siden den gang bidratt med om lag 30.000 frivillige timer for klubben. Dette utgjør i snitt ca. 20 timer per uke i 35 år, noe som er meget imponerende, står det i pressemeldingen fra Haugesund kommune.

I statuttene for idrettens hederspris heter det «Ildsjeler som over tid har gjort en fortjenstfull uegennyttig innsats for idretten.»

Ingen svømmebakgrunn selv

Videre står det i pressemeldingen at Rødje, som mange andre foreldre, ble han engasjert av sitt barns deltakelse i idretten. Hans datter startet i

svømmeklubben i 1984 og siden den tid har han vært aktiv som trener i klubben.

– Hans engasjement har holdt seg stabilt høyt gjennom alle 25 årene. Jørn hadde ikke selv noen bakgrunn innen svømmesporten før hans datter startet med svømming, men livet etter 1984 har vært preget av et stort engasjement for Haugesund svømmeklubb og svømmeidretten, skriver Haugesund kommune.

Kommunen mener at Rødje gjennom årene har vært en viktig bidragsyter for at Haugesund svømmeklubb har fostret opp mange svømmere på nasjonalt nivå og også utøvere som har hevdet seg internasjonalt.

– Sterke personlige egenskaper

– Jørn har hatt samarbeid med flere trenere fra andre klubber samt landslagstrenere for hele tiden å selv få utvikle seg som trener. Både tidligere og nåværende utøvere beskriver Jørn som en meget faglig dyktig svømmetrener, i tillegg til å ha mange sterke personlige egenskaper som gir utøverne trygghet og følelse av tilhørighet og mestring. Disse egenskapene har bidratt til at veldig mange utøvere har klart å nå sitt potensial innenfor idretten, samt hatt glede og mestring gjennom sin svømmekarriere, står det i pressemeldingen.

Videre står det at Jørn Inge Rødjes uegennyttige innsats gjennom mange år har vært av stor betydning for mange barn og unge i svømmeidretten, både i og utenfor svømmehallen. Samtidig har hans kunnskap og engasjement vært sentral for utviklingen av mange lokale svømmere i norgestoppen.

– Haugesund kommune er takknemlig og glad for den jobben Jørn har bidratt med til svømmelystne barn og unge i Haugesund gjennom 35 år, og mener det nå var på høy tid å han med Idrettens Hederspris, konkluderer Haugesund kommune.

Utdeling av hedersprisen vil foregå under idrettskonferansen høsten 2019.

Haugesunds Avis har vært i kontakt med prisvinneren for å få en kommentar. Han er (selvfølgelig) på trening.

Artikkeltags