Lokale vinnere i Returkartonglotteriet

Brukte melkekartonger kan gi gevinst. Arkivfoto

Brukte melkekartonger kan gi gevinst. Arkivfoto

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

HAUGESUND: Helene Hagen fra Sandeid og Ingunn Moi fra Tysvær har vunnet 10.000 kroner hver i Returkartonglotteriet. I vår vant Gunn Lie fra Haugesund samme sum.

Siden 1997 har alle som skyller, bretter og stapper drikkekartonger samtidig deltatt i Returkartonglotteriet, som administreres av Grønt Punkt Norge. Hvert år trekker de ut hele 124 vinnere som deler en pott på 1,6 millioner kroner. 4 av disse vinner 100.000 kroner, mens de resterende vinner 10 000 kr hver, skriver HIM i en pressemelding.

Siden 2011 har HIM (Haugaland Interkommunale Miljøverk) hatt 11 vinnere i Returkartonglotteriet; 10 damer og en barnehage. Dette stemmer godt med resultatene i en brukerundersøkelse HIM gjennomførte for noen år siden der kvinnene rapporterte at de kildesorterte i større grad enn menn. Antall kvinnelige vinnere tyder altså på at det er kvinnene som tar hovedansvaret for kildesorteringen i hjemmet.

Sju av vinnerne kommet fra Etne og Vindafjord, mens tre kom fra Haugesund og Tysvær.

Det var Norsk gjenvinning på Karmøy som trakk ut de heldige vinnerne fra HIM blant papiravfall som er samlet inn. HIM er ansvarlig for renovasjonsordningen og avfallshåndteringen i Bokn, Etne, Tysvær, Vindafjord og Haugesund, og er glade for å være med å premiere flinke kildesorterere.

– Dette er helt klart en hyggelig del av jobben. De som er flinke til å sortere og levere inn kartongene sine kan bli premierte for miljøinnsatsen, sier Magnus T. Hauge fra HIM i pressemeldingen.

Artikkeltags