HÅNDBALL: Mika Nurmis gutter ble igjen ett nummer for små. Follo vant til slutt kveldens kamp i Sysco Arena med 25-32.

God HHK-åpning på andre omgang

250 tilskuere fikk se ett Follo-lag som raskt gikk opp i en 0-2-ledelse. Sju minutter ut i kampen stod det derimot uavgjort 3-3. Men dette ble også det nærmeste HHK kom poeng mot østlendingene i kveld.

Resten av førsteomgangen styrte bortelaget, og gikk til pause med ledelsen 9-16.

HHK yppet seg etter hvilen og reduserte hvittrøyenes ledelse til 16-19 da det var spillt 40 minutter. Men igjen viste Follo bedre presisjon, mer muskler, og bedre effektivitet, og kontrollerte til slutt inn til en komfortabel 25-32-seier.

- Vi klarer ikke å finne løsningen skikkelig mot deres 5-1-forsvar. Men spillerne viser god moral, sier trener Mika Nurmi til h-avis.no like etter kampslutt.

- Skal ikke ligge sist til jul

Joakim Bäckström ble HHKs mestscorende med sine sju mål.

Etter kveldens kamp har HHK spilt åtte kamper i årets Eliteserie. En har endt uavgjort, resten er tapt.

Laget ligger fremdeles på nest sisteplass med ett minuspoeng, seks poeng bak BSK/NIF på kvalikkplass.

- Vi har som mål å ikke ligge sist til jul, noe vi håper på å klare, forteller Nurmi.

Situasjonen etter kveldens tap ble ikke akkurat lysere av at både Andreas Liverstam og Harald Willumsen begge måtte forlate banen med skader.

Bekymret for Willumsen

Liverstam hadde før møtet med Follo vært HHKs toppscorer i seks av lagets sju spillte kampene. Men i kveld hinket svensken av banen etter bare ti minutters spill.

- Han fikk en overtråkk. Men vi håper han er klar igjen om ikke lenge.

Når det Willumsens skade, er Nurmi mer bekymret.

HHK-spilleren gikk i bakken like før pause etter å ha blitt forhindret på meget ulovlig vis idet han skulle til å avslutte. 

- Han fikk seg en skikkelig smell i skulderen. Forhåpntligvis er også han raskt tilbake, men det så ikke bra ut.

Dermed er kvarteten Thomas Midling, Johan Duvander, Andreas Liverstam og Harald Willumsen akkuret nå på rødtrøyenes skadeliste.

- Brenner for guttene

Treneren har ingen fasitsvar på hvordan HHK skal snu den dårlige trenden laget er inne.

- Jeg synes vi har gjort mye riktig så langt. Men vi fikk oss en knekk da vi tapte med 25 mål hjemme mot Runar. Vi må jobbe på som vi har gjort til nå, og ta en kamp av gangen.

I løpet av førsteomgangen mot gjestene fra østlandet var HHK-treneren i heftig diskusjon med kveldens dommere flere ganger, og fikk også se det gule kortet.

- De (Jo Arne Johannessen og Tom Larsen) er to gode dommere. Hadde det vært to andre og mindre erfarne som hadde dømt i dag, kunne jeg nok fort ha havnet på tribunen, innrømmer den fargerike svensken og legger til:

- Jeg brenner for guttene og vil vinne håndballkamper sammen med dem.