KARMØY: Sprengladningen mellom Håvik og Fosen ble fyrt av ved klokken 14.15-tiden. Fylkesordføreren stod på den ene siden, mens politikere, anleggsarbeidere, presse og andre fremmøtte stod på den andre siden. Kort tid etter at hullet ble synlig, kom Tvedt gående.

Del på Facebook

– Da jeg fyrte på lunta hadde vi tre minutter på oss til å komme bort fra sprengladningen. Jeg var litt nervøs for at vi skulle pungtere, og da smellet kom kjørte vi foran trykkbølgen. Den var så kraftig at jeg trodde bilen skulle velte, sier Tvedt.

Det gikk heldigvis bra.

– Dette er rørende, og det er en historisk dag for Karmøy og Haugalandet, sier Tvedt.

Ser framover

Etter planen skal T-forbindelsen være ferdig i 2013. Da skal veisambandet mellom riksvei 47 på Karmøy, E39 i Tysvær og fylkesvei 831 på Fosen, samt forbindelse mellom Fosen og E134 i Haugesund være klar.

I dag ble det gjennomslag i undervannstunnelen i Karmsundet, som går mellom Håvik og Fosen. I august er det ventet gjennomslag i tunnelen som går under Førresfjorden mellom Fosen og Mjåsund i Tysvær.

– Vi ligger tre uker i forkant med arbeidet i Karmøytunnelen, og cirka tre uker på etterskudd i Førresfjorden. Sammenlagt er vi der vi skal være, sier prosjektleder for T-forbindelsen Rune Sandven i Statens Vegvesen region vest.

Se video om T-forbindelsen her: