- Dette var helt optimalt

MEDALJEJENTENE: Tre gull og én sølv til jentene fra Haugesund Vektløfterklubb i helgens junior-NM. Fra venstre: Kamilla Grønnestad, Ida Gabrielsen, Emma Hald og Celina Ramstad. Foto: Privat

MEDALJEJENTENE: Tre gull og én sølv til jentene fra Haugesund Vektløfterklubb i helgens junior-NM. Fra venstre: Kamilla Grønnestad, Ida Gabrielsen, Emma Hald og Celina Ramstad. Foto: Privat

Artikkelen er over 4 år gammel

Tre gullmedaljer og én sølvmedalje er hva de fire jentene fra Haugesund Vektløfterklubb tok med seg hjem fra helgens junior-NM.

DEL

VEKTLØFTING: Trener i Haugesund Vektløfterklubb, Svein Skeiseid, var strålende fornøyd da han kunne oppsummere lørdagens NM-innsats.

- Dette var helt fantastisk. Alle gjorde det veldig godt og det at de reiser hjem med tre gull og én sølv var det absolutt optimale av hva vi kunne håpe på. Vi visste det kunne skje, men at alle fire innfridde til de grader er fantastisk, strålte Skeiseid da han snakket med Haugesunds Avis.

Emma Hald, Kamilla Grønnestad og Celina Ramstad tok gull i sine klasser. Ida Gabrielsen tok sølv.

- Emma var vel den som gjorde det aller best. Jeg tror faktisk hun gjorde det best av alle jenter som deltok - uavhengig av klasse. Hun hadde en veldig sterk konkurrent i sin klasse (63 kilo), men slo henne med fem kilo, forteller Skeiseid.

- En kjempemotivasjon

- Jeg hadde veldig lyst på gullet, men trodde egentlig ikke helt på at jeg kunne klare det. Min hardeste konkurrent har slått meg tidligere, men med 72 kilo i rykk og 87 i støt slo jeg henne med fem kilo. I tillegg har jeg lavere kroppsvekt, og dermed måtte hun ha løftet seks kilo mer for å slå meg, forteller Emma Hald.

18-åringen er den som har holdt på lengst med vektløfting av de fire jentene. Nå forteller hun at motivasjonen for videre trening og satsing har økt enda mer.

- Dette var en kjempemotivasjon for videre trening. Det var også veldig kjekt at det gikk så bra for oss alle fire. Etterpå feiret vi med et bad i fjorden her oppe, ler Hald.

Helgens junior-NM i vektløfting arrangeres i Sandane i Sogn og Fjordane.

- Det beste som kunne skje

Kamilla Grønnestad (18) sikret seg også gull i sin klasse (58 kilo).

- Jeg var ikke helt fornøyd med 50 kilo i rykk ettersom jeg har en pers på 60 kilo, men jeg er godt fornøyd med 70 kilo i støt. Det var veldig kjekt å vinne NM-gull og spesielt ettersom det ble medalje på oss alle fire. Det var det beste som kunne skje, kommenterer Grønnestad fornøyd.

Trener Svein Skeiseid var igjen i Haugesund, men de fire jentene fra Haugesund Vektløfterklubb hadde Roger Handeland med seg som trener.

- Det var utrolig god hjelp og støtte i Roger. I tillegg fikk vi hjelp av trener i Tysvær Vektløfterklubb, Dag Rønnevik. Deres utøvere skulle ikke i aksjon lørdag formiddag, og siden vi var så mange hjalp han oss også, forteller Grønnestad.

Celina Ramstad (16) og Ida Gabrielsen (18) tok henholdsvis gull og sølv i hver sin klasse. Begge løftet 45 kilo i rykk og 60 kilo i støt.

Les også:

Nyfrelste vektløftere 

Artikkeltags