– Må tilbake til 2013 for å finne lignende tall for utlyste oljejobber

Artikkelen er over 1 år gammel

Også i Nord-Rogaland merkes behovet for ledige «oljejobber», men ikke like mye som på sørsiden av fjorden.

DEL

ARBEID: For en uke siden, skreiv Stavanger Aftenblad om mange ledige oljejobber i Rogaland. Dette merkes spesielt i Sør-Rogaland, men også nord for Boknafjorden.

Leder for Nav Marked Nord-Rogaland, Elisabeth Lie Nilsen, gir følgende beskrivelse i en epost til Haugesunds Avis.

– Her i nordfylket har vi ikke hatt utlyst veldig mange «oljejobber», hvis vi snakker om oljeingeniører, boredekksarbeidere og ROV-operatører. Her har vi også fortsatt tilgang til en del kandidater som har kompetanse og erfaring fra oljebransjen, selv om vi ser at flere og flere av disse forsvinner måned for måned. Men de forsvinner ut både til landjobber og nå også etter hvert til offshorejobber. Frem til nyttår 2018 var det omtrent ikke noen utlyste offshorerelaterte jobber i nordfylket. Men fra januar har det økt på, men ikke i slik grad som det gjør i Stavanger-regionen, sier Elisabeth Lie Nilsen.

Selv om det merkes mest på Nord-Jæren, ser vi tall her i nord som vi ikke har sett på flere år.

– Vi har til nå i år hatt utlyst ca. 50 «oljejobber» på Haugalandet. Da snakker vi ingeniører innen olje/gass, boredekksarbeidere og ROV- operatører. Vi må faktisk tilbake til 2013 for å finne lignende tall, og da var det for hele året.  2017 hadde vi cirka 20 hele året, og bare 13 i 2016, opplyser Lie Nilsen.

Gledelig nedgang

Bruttoledighetstallene ved utgangen av august viser at 3,5 prosent av arbeidsstokken i Haugesund er helt ledig eller på tiltak. Og tilsvarende i Karmøy 3,0 prosent, Vindafjord, 2,9, Tysvær 2,2 og Sauda 1,9.

Hvis vi ser på utviklingen i mennesker som er helt arbeidsledige, har det i de siste 12 månedene vært en gledelig nedgang i våre to største kommuner.

I Haugesund var det ved utgangen av august i år 535 helt ledige. For 12 måneder siden var det 178 flere på den kjipe statistikken.

I Karmøy er tallet 541, og det er 108 færre enn for ett år siden.

Det er også verdt å nevne Vindafjord, hvor det for ett år siden var 185 helt arbeidsledige. Ett år senere er tallet nesten halvert – til 65.

Artikkeltags