Mobil øker mest for Haugesunds Avis

Artikkelen er over 2 år gammel

Ingen bomber i lesertallene som kom i dag.

DEL

HAUGESUND: Den nasjonale trenden er at færre leser papiravisene som gis ut. Så også for Haugesunds Avis, der 7.400 færre enn for ett år siden leser den – ifølge spørreundersøkelsen til TNS Kantar.

Ansvarlig redaktør Einar Tho i mediehuset understreker at papiravisa fortsatt er den mest leste redaksjonelle mediekanalen på Haugalandet.

– Papiravisa er fortsatt viktig for oss og de fleste leserne, men vi sliter med å rekruttere nye papirlesere. Dette er for så vidt en global trend, men vi liker den ikke likevel, sier Tho.

Nasjonale trender viser også at brukernes vaner beveger seg fra å lese avisas nettavis på datamaskin til at stadig flere leser den på mobiltelefon.

Opp 5.200 på mobil

34.400 leser h-avis.no på pc eller Mac, noe som er 2.400 færre enn for ett år siden – mens 20.100 leser h-avis.no på mobiltelefon.

Det siste tallet inkluderer en vekst på 5.200 lesere på ett år.

– Framover tar vi også mobil-utviklingen på alvor, ved at det skal bli bedre og bedre å lese vårt innhold på mobil. Her har vi spennende nyheter på gang utover høsten og vinteren, sier Tho.

Totaltallet fra TNS Kantar viser at 63.900 personer leser Haugesunds Avis på en eller flere av disse kanalene. Det er 4.100 færre enn for et år siden.

I disse tallene er ikke leserne av eavis inkludert. Der er antall lesere 3.900.

Artikkeltags