Flere leser Haugesunds Avis

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

De offisielle lesertallene viser at tusen flere leser Haugesunds Avis nå enn for et år siden.

DEL

HAUGESUND: Tallene viser at 67.000 leser Haugesunds Avis på én eller flere plattformer hver dag. Det er tusen flere sammenlignet med fjorårets første måling, og 3.100 opp fra sist måling. Lesertallene måles to ganger årlig.

38.800 oppgir i undersøkelsen at de leste den siste papirutgaven av Haugesunds Avis. Det er 2.100 ned fra for ett år siden, men 1.400 opp fra sist måling.

For desktop er det en moderat økning i lesingen, mens 5.000 flere leser Haugesunds Avis på mobil.

– Stadig flere leser oss på mobil, og den utviklingen vil fortsette. Derfor gjør vi i dag endringer som skal gi en bedre brukeropplevelse for våre mobillesere, sier ansvarlig redaktør Einar Tho.

Egne tall viser +500

I tillegg til de 67.000 som leser oss daglig, kommer et antall e-avis-lesere, men undersøkelsen viser ikke hvor mange av de cirka 4.000 daglige e-avis-leserne som kun leser Haugesunds Avis på den måten. Lesertallene er fra Kantar Medias spørreundersøkelse Forbruker & media.

Opplagstallene tyder på at opplagsnedgangen for avisene har stoppet. Haugesunds Avis har her en nedgang på en halv prosent siste år.

Opplagstall er et beregnet gjennomsnitt av antall solgte blader per utgave i 2017, for løssalg og abonnement samlet.

Tallet beregnes ut fra inntekt, og gjennom en komplisert beregning som gjør at det ikke nødvendigvis samsvarer eksakt med antall solgte eksemplarer. Egne tall viser at Haugesunds Avis hadde om lag 500 flere betalende abonnenter ved nyttår enn ett år tidligere.

  Hjelp oss å fortelle historien om Haugalandet

  – Glad for at folk følger med lokalt

  – Vi er glade for at flere har et forhold til Haugesunds Avis og følger med på lokale nyheter hos oss. Vi mener det er viktig at folk holder seg orientert om hva som skjer i sine lokalsamfunn og i regionen. Bare når de vet og forstår hva som skjer, kan de være med på å påvirke utviklingen, sier Tho.

  Publiseringsredaktør Inger-Therese Holgersen mener det er svært gledelig at stadig flere leser Haugesunds Avis på mobil.

  – Det er viktig for oss å ta lesernes behov på alvor. I dag har vi gått over på et nytt program for å lage forsidene våre på desktop og mobil, og med det håper vi at mobilopplevelsen fra nå av blir enda bedre, sier hun.

  Artikkeltags