Snart kan du spenne på deg skiene og de første starter allerede i morgen

Artikkelen er over 3 år gammel

Mange venter på snøen og er mer enn klare for å børste støv av alpin- og langrennski. Dette sier noen av skisentrene om mulighetene hos seg.

DEL

TELEMARK [TA]: På Rauland har de fått noe natursnø, og man har også kunnet sette i gang produksjon av kunstsnø.

– Vi åpner halve skiarenaen allerede i morgen. Vi har fått en del snø som vi kan få pakket ned med en rulle. Det er da løypa fra Rauland Høgfjellshotellet til Farhovd veien. Vi produserer snø i denne løypa nå. Produksjonen har kommet i gang igjen etter noen dager med en litt mildere værtype, opplyser Rauland skisenter.

Alpinløypene kan man ikke fastslå noen åpningsdato for enda, men man jobber på spreng i Vinje.

– Vi satser på åpning av deler av terrengparken på Vierli 25. november. Heiser på Tiur/Rauland skisenter har vi ikke satt noen dato for enda. Men vi oppdaterer folket på Facebook og egne nettsider så snart vi vet noe mer.

15 centimeter

Hos Haukeliseter skisenter ligger det rundt 15 centimeter natursnø i traseene.

– Vi forventer å åpne minst to bakker den 25. november. Det har blitt produsert snø i tre døgn, og vi håper på å få en lengre periode med snøproduksjon fra fredag kveld og framover, opplyser man herfra.

– Går for åpning

Gaustablikk Skisenter har tradisjon for å åpne skisesongen tidlig blant anleggene i Sør-Norge.

–  Vi har sesongåpning neste helg, lørdag 18. november. Da åpner Hotellbakken (Gausta) og Barnebakken, samt Skipsheisen og Barneheisen. Nytt av året er oppgradert snøanlegg og pumpehus som gir 30 prosent mer effektiv snøproduksjon. Det betyr også at vi kan starte snøanlegget ved lavere temperatur enn tidligere. Vi produserer så mye snø vi klarer når værforholdene legger til rette for det og åpner bakker og heiser fortløpende. Værprognosene den nærmeste tiden ser svært lovende ut med kalde temperaturer og snøfall, rapporterer man fra skisenteret.

14 dager

Flytter vi oss over fylkesgrensa til Hovden i Aust-Agder kan de der vente seg snø de to kommende dagene. Senteret tror de skal være klare til åpning om 14 dager. 

– Vi på Hovden Alpinsenter gleder oss til en ny vintersesong! Når vinteren og snøen kommer på alvor vet vi ikke fra år til år. Men vi satser på å kunne åpne skisenteret for sesongen den 25. november, melder de på egne nettsider.

Denne saken er hentet fra Telemarksavisa.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken